Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat dotarà de normes urbanístiques als pobles del Pirineu

La Generalitat dotarà de normes urbanístiques als pobles del Pirineu

La normativa tindrà vigència a partir del mes de març de 2009 en tant no s’aprovi el POUM de cada municipi A l’Alt Urgell només 5 ajuntaments disposen de planejament propi
Reunió informativa per als municipis que han de redactar el PGOU
30/06/2008 19:52

La Direcció General d’Urbanisme redactarà abans del mes de febrer de l’any que ve un conjunt de normes de planejament urbanístic per als 26 municipis de l’Alt Pirineu i Aran (14 de l’Alt Urgell) que encara no disposen d’un pla d’ordenació. Aquests documents tindran una vigència transitòria en tant no s’aprovi definitivament el POUM de cada nucli, que s’està tramitant actualment en la majoria dels municipis pirinencs. L’aprovació de les normes es faria el mes de març de 2009.

L’objectiu de la Generalitat és garantir que tots els municipis de Catalunya tinguin algun tipus de normativa urbanística general, per així facilitar la gestió i el control del territori mitjançant la classificació i qualificació del sòl urbà i no urbanitzable. Així mateix, es vol assegurar un desenvolupament ordenat dels nuclis urbans, preservant-ne la imatge i la seva integració paisatgística. Això s’aconseguirà en un procés en què cadascun dels municipis serà consultat de forma individualitzada.

El director general d’Urbanisme, Pere Solà, que s'ha reunit aquest dilluns al Consell Comarcal de l'Alt Urgell amb regidors i alcaldes de la comarca, ha destacat que es vol dotar els consistoris “d’un instrument útil i necessari”. Els criteris per a l’elaboració de les normes de planejament urbanístic seran el d’establir unes bases i ordenances d’edificació bàsiques; distingir el sòl no urbanitzable com a protegit o comú; reflectir en tot el territori la informació referent a la protecció del sòl d’aspectes mediambientals; i detectar les àrees de risc. També s’hi estipularan les reserves d’equipaments i espais lliures adients.

Des de la Direcció General d’Urbanisme s’ha agraït la bona rebuda per part dels ajuntaments de la proposta de la Generalitat d’assumir els planejaments provisionals, després que l’any 2005 s’obligués tots els municipis catalans a redactar el seu POUM.

A l’Alt Urgell només 5 ajuntaments tenen redactat un planejament general: La Seu d’Urgell, Montferrer i Castellbò, Organyà, Josa i Tuixén i Arsèguel. De la resta, 9 compten amb delimitació de sòl (Fígols i Alinyà, el Pont de Bar, les Valls de Valira, Ribera d’Urgellet, Oliana i la Vansa i Fórnols) i la resta no tenen cap tipus de document de planejament (les Valls d’Aguilar, Alàs i Cerc, Bassella, Cabó, Cava, Peramola, Coll de Nargó i Estamariu). D'aquests nuclis, 7 es troben en tràmits d'elaboració del POUM.

Al Pirineu tampoc tenen POUM, Isona i la Conca Dellà, Abella de la Conca, Gavet de la Conca, Sant Esteve de la Sarga, Senterada, Castell de Mur, Esterri de Cardós, Soriguera, Baix Pallars, la Guingueta d’Àneu, Alins i Farrera.

Mostrar formulari de contacte