Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat encara la millora dels accessos a les pistes d'esquí nòrdic

La Generalitat encara la millora dels accessos a les pistes d'esquí nòrdic

GISA ha adjudicat els projectes de les carreteres que porten a Tuixén-La Vansa, Lles i Arànser. La notícia coincideix amb la finalització dels treballs a Sant Joan de l’Erm
Cruïlla de Martinet a Lles
25/10/2007 18:26

El Consell d’Administració de l’empresa pública de la Generalitat GISA ha adjudicat per 116.996 euros la redacció dels projectes constructius de la millora dels accessos a les estacions d’esquí nòrdic de Tuixent-Lavansa, Lles i Arànser. Es preveu que els informes estiguin enllestits a mitjans de l’any vinent per iniciar i finalitzar les obres abans de la temporada d’hivern 2008-2009.

Els arranjaments estan previstos en el Pla Director de les estacions de muntanya, que es va elaborar l’any passat per tal d’impulsar les activitats turístiques de neu i de muntanya i assegurar la seva viabilitat com a motor econòmic. En aquest sentit, la Generalitat va signar un conveni amb la Diputació de Lleida per millorar les carreteres que duen a les pistes pirinenques.

El delegat de Serveis Territorials del DPTOP a l’Alt Pirineu i l’Aran, Jordi Mas i Ortega, ha manifestat que “el compromís de la Generalitat és garantir que les comunicacions no siguin un problema”. Segons ha puntualitzat Mas, “després s’haurà de fer les activitats i les promocions complementàries adients per dinamitzar i implantar al territori possibilitats turístiques, però cal tenir primer els accessos adequats per un termini d’entre 15 i 20 anys”.

La millora de l’accés a l’estació de Lles inclou la renovació del ferm i el drenatge d’un tram d’uns 6,3 quilòmetres, que va des del nucli de Lles de Cerdanya fins al Cap del Reg. La millora del camí, que té una amplada d’uns sis metres, comportarà un cost de 0,9 MEUR.

D’altra banda, la millora de l’accés a les pistes d’Arànser, es farà amb la renovació del paviment i de les cunetes del camí, de 5,5 metres d’amplada, en un tram d’uns 6 quilòmetres, des del nucli d’Arànser fins al Prat de Miró, al terme municipal de Lles de Cerdanya. L’actuació compta amb un pressupost de 0,9 MEUR.

Per últim, la millora de l’accés a les pistes de Tuixent-Lavansa consistirà en el reforç el ferm. També es millorarà el drenatge d’un tram d’uns 3,4 quilòmetres i de 6 metres d’amplada, des del Coll de Port fins al Refugi de l’Arp, als termes municipals de Josa i Tuixén i de la Vansa i Fórnols. El cost de l’actuació és de 0,7 MEUR.

El delegat de Serveis Territorials del DPTOP a l’Alt Pirineu i l’Aran, Jordi Mas i Ortega, va confirmar també aquest diumenge en una entrevista a RàdioSeu que el departament ja està redactant el projecte d’obra de la via que transcorre entre Martinet i Lles de Cerdanya. La millora es faria l’any que ve.

La notícia de l’inici de la redacció dels projectes de millora de les vies d’accés a Lles, Arànser i Tuixent-Lavansa, coincideix amb la finalització dels treballs de millora de la carretera de Sant Joan de l’Erm, on s'han invertit tres milions d'euros en un tram de vint quilòmetres. Segons ha informat el delegat territorial, “s’han complert tots els terminis i en una setmana més com a màxim estarà el ferm enllestit i només quedarà posar les reixes als desaigües i fer el pintat de les línies de circulació”. Així mateix, des del municipi de Montferrer i Castellbò s’ha felicitat el departament “per la seva eficàcia”. L’alcalde de Montferrer ha agraït personalment al conseller Joaquim Nadal que hagi complert els acords consensuats l’any passat en una reunió amb el sector de la neu i els consistoris.

Mostrar formulari de contacte