La Generalitat estudia amb Vallter 2000 el futur de l'estació d'esquí
Una de les opcions seria configurar una oferta conjunta amb pistes de titularitat pública
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha explicat aquest dijous que el Govern estudia diverses opcions per mantenir la viabilitat de l'estació d'esquí de Vallter 2000, actualment en mans privades i que travessa problemes econòmics. Ticó ha considerat com un "bon mètode" el model de col·laboració público-privada que ja funciona entre la Molina i Masella, a partir de la configuració d'una oferta conjunta.
Així mateix, ha valorat la recent adquisició d'Espot i Port Ainé per part de la Generalitat i ha dit que "la història de FGC neix per la fallida d'altres empreses" i que "ja va passar el mateix amb Vall de Núria i la Molina". El president de Ferrocarrils ha assegurat que l'experiència de gestió "és positiva", ja que "són dues societats que funcionen, tenen marges i possibiliten la reinversio".
"Les estacions d'esquí no són un negoci per la Generalitat, tot i que ho van ser per empreses en un inici. El Govern hi entra per assegurar el seu manteniment i per fer les inversions necessàries perquè estiguin en el mapa", ha assenyalat Ticó. Com a exemple, el directiu de FGC ha explicat que, en el cas de la Molina, s'ha iniciat un acord amb Masella de comercialització conjunta. "Aquest és un camí a seguir, en la línia de col·laboració público-privada, que afavoreixi l'esquiador i faci un domini esquiable molt més potent. Seria un bon mètode de futur, per exemple, amb Vallter", ha sentenciat.
Tot i això, Ticó ha recordat que "aquesta campanya ja arribem tard, perquè obrim el dos de desembre". Tanmateix, el president de FGC s'ha mostrat optimista perquè a estacions com la Molina, el 18% dels ingressos provenen de l'esquí, mentre que la resta es genera amb activitats fora de temporada.