Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat garantirà el senyal de televisió digital a tot el Pirineu

La Generalitat garantirà el senyal de televisió digital a tot el Pirineu

Bosch ha anunciat que la cobertura total s'aconseguirà via satèl.lit Durant els pròxims dies es posaran en funcionament 30 centres de TDT
Jordi Bosch - Secretari Telecomunicacions
04/03/2010 18:38

La substitució de la televisió analògica per la televisió digital al Pirineu s'iniciarà el pròxim 17 de març i es perllongarà fins al dia 30 de juny, data en la qual està prevista l'apagada definitiva. Així ho ha explicat el secretari general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, que ha volgut tranquil·litzar als alcaldes del Pirineu i ha dit que als llocs on no arribi el senyal de TDT en aquestes dates s'hi garantirà la recepció via satèl·lit.

Durant aquests 15 dies es posaran en funcionament 30 centres de TDT al Pirineu. El secretari general de Telecomunicacions ha recomanat que la gent no esperi al darrer dia a fer el canvi d'analògic a digital, perquè així hi haurà marge de maniobra per solucionar possibles deficiències de senyal.

Bosch ha afegit que el més problemàtic seran les zones on les simulacions informàtiques donen que hi ha senyal i no sigui així. Un altre problema serà a l'hora d'ajustar potències i veure com responen els aparells a inclemències meteorològiques, com són la neu o el fred.

Jordi Bosch recorda que s'ha arribat a nivells de cobertura, pel que fa a senyal de televisió, "que no s'havien tingut mai al Pirineu".

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha inaugurat la jornada Pimestic a la Pobla de Segur, que ha comptat amb l'assistència de gerents i directors de petites i mitjanes empreses del sector turístic i hostaler de l'Alta Ribagorça i dels dos Pallars. La jornada, s'emmarca dins el pla Pimestic, que pretén exposar els avantatges de la implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació per a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes.

Als assistents se'ls ha ofert exemples reals d'èxit en l'adopció de les TIC que potencien la productivitat i competitivitat del sector turístic del país, de la mà de l'expert en noves tecnologies Eduard Ramos. Al llarg de la jornada també s'ha presentat el servei d’orientació Pimestic, una iniciativa que permet que les empreses coneguin de manera especialitzada quines són les seves mancances tecnològiques i com implantar i treure profit de les TIC. Jordi Bosch ha dit que els empresaris han d'aprofitar per introduir les noves tecnologies als seus negocis per afrontar amb garanties la postcrisi.

Mostrar formulari de contacte