Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat i el Conselh Generau impulsen un estudi urgent sobre les activitats al voltant del riu Garona

La Generalitat i el Conselh Generau impulsen un estudi urgent sobre les activitats al voltant del riu Garona

El document permetrà redefinir els límits del futur Parc i implementar mesures de seguretat
07/08/2013 17:22

El departament de Territori i Sostenibilitat i el Conselh Generau d’Aran, a través del director general d’Urbanisme, Agustí Serra, i del síndic d’Aran, Carlos Barrera, han acordat impulsar de manera urgent un estudi de localització de les activitats que existien al voltant del riu Garona abans de les inundacions del passat 18 de juny. Aquest informe se centrarà exclusivament en les activitats legalment implantades i permetrà redefinir els límits que haurà de tenir el futur Parc del riu Garona, la creació del qual es contempla en el Pla director urbanístic (PDU) de la Val d’Aran, actualment en procés de modificació.

A més de localitzar amb precisió totes les activitats que es duien a terme en les proximitats del riu, l’estudi servirà per estudiar les mesures de prevenció i defensa que s’haurien d’adoptar per tal d’evitar danys com els patits a causa de les passades riuades.

El Conselh Generau d’Aran serà l’administració encarregada de redactar l’informe, amb el suport de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de TES. De la seva banda, la gestió de les mesures estructurals de protecció davant de possibles inundacions correspondrà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

Un Pla en revisió

La creació del Parc del riu Garona és un dels aspectes que recull el Pla director urbanístic (PDU) de la Val d’Aran, aprovat el mes de juny de 2010 i que inclou els nou municipis de la vall: Bausen, Canejan, Les, Bossòst, Arres, Vilamòs, Es Bòrdes, Vielha i Naut Aran. El Departament de TES, però, va decidir impulsar-ne la modificació amb la voluntat de precisar la interpretació dels preceptes que generaven més dubtes en el territori.

Pel que fa al previst Parc territorial del Garona, el PDU vol potenciar aquest àmbit, tot vetllant per la continuïtat del corredor fluvial. La modificació del Pla proposa uns criteris d’intervenció a l’entorn de la Garona que es basen en la promoció dels valors patrimonials i històrics, en la recuperació i cura de l’àmbit, la millora de l’accessibilitat i la compatibilització amb les activitats legalment implantades. L’estudi que ara s’impulsarà permetrà una major precisió a l’hora de definir-ne l’àmbit.

Mostrar formulari de contacte