Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat invertirà 2,5 milions d'euros per fer arribar la fibra òptica a Puigcerdà

La Generalitat invertirà 2,5 milions d'euros per fer arribar la fibra òptica a Puigcerdà

L'objectiu del Govern és que al 2020 totes les capitals de comarca ja tinguin aquest servei i evitar la fractura digital. Jordi Puigneró ha inaugurat a Cercs un nou tram de la xarxa que va paral·lela a la carretera C-16
Jordi Puigneró inaugura un nou tram de fibra òptica al municipi de Cercs (Foto: ACN)
29/10/2018 18:25

La Generalitat invertirà 2,5 milions d'euros per fer arribar la fibra òptica a Puigcerdà amb l'objectiu "que no hi hagi ni ciutadans ni territoris de primera i segona categoria en aquesta societat digital". Ho ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, aquest dilluns en la inauguració d'un tram de cinc quilòmetres que dotarà de banda ambla el municipi berguedà de Cercs. A partir d'aquí, restaran 44 quilòmetres de xarxa fins arribar a la capital cerdana. La línia s'estén al llarg de la C-16, l'Eix del Llobregat.

Puigneró ha explicat que la voluntat del Govern és disposar, l'any 2020, de punts de connexió neutres de fibra òptica a totes les capitals de comarca. De moment, ja hi ha 29 capitals connectades -entre elles la Seu d'Urgell- i quatre més en fase de projecte. Per tant, actualment queden pendents nou capitals per connectar. Puigneró ha defensat que "permetre a tots els ciutadans del país poder accedir a les infraestructures digitals també és fer república". "Aquest és un projecte real", ha afegit.

Pel que fa a la comarca del Berguedà, la Generalitat disposa actualment de 32 quilòmetres de xarxa pública de fibra òptica, que presten servei a sis operadores que treballen a les zones urbanes de Berga, Gironella i Puig-reig. La xarxa existent també arriba a cinc polígons industrials del Berguedà. A Cercs, el seu alcalde, Jesús Calderer, ha anunciat des de l'ACN que l'ajuntament ja té sobre la taula un projecte d'una empresa per desplegar la fibra òptica als quatre nuclis del municipi. "És el que demana la societat a dia d'avui, ja no estem parlant de si les empreses o el teletreball, el dia a dia també ens demana que la fibra òptica estigui aquí", hi ha afegit.

Mostrar formulari de contacte