Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat obre una partida de 125.000 euros per a millores a Tuixent-la Vansa, Aransa i Lles

La Generalitat obre una partida de 125.000 euros per a millores a Tuixent-la Vansa, Aransa i Lles

Paral.lelament, s'obre una convocatòria de subvencions per millorar canons de neu i remuntadors d'estacions d'esquí. S'hi destinarà 1,75 milions d'euros
Tuixent-la Vansa
08/08/2007 12:58

La Generalitat ha tret a concurs un paquet d’obres per millorar les estacions d’esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa, Aransa i Lles. Els projectes tenen un pressupost conjunt de 125.700 euros.

Paral.lelament, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la convocatòria de subvencions per a renovar els canons de neu i els remuntadors e de les estacions d'esquí. Les obres dels projectes que resultin beneficiaris s’executaran durant aquest mateix any.

Aquesta convocatòria s’emmarca en les línies de treball fixades pel Pla director de les estacions de muntanya, aprovat pel Govern el maig de 2006. Els objectius del Pla són impulsar les activitats turístiques de neu i de muntanya, aportar un marc regulador clar i estable, millorar la competitivitat del sector i ordenar els ajuts públics.

Per assolir aquestes fites, el Pla preveu diferents estratègies, que es desenvolupen mitjançant programes. Totes aquestes estratègies tenen la voluntat última d’impulsar un model equilibrat d’utilització permanent de la muntanya, conciliar la preservació dels valor naturals amb les activitats d’oci i aconseguir que la riquesa i l’augment de l’ocupació que generen les estacions d’esquí repercuteixin en les comarques que les acullen.

Amb la concessió dels ajuts que es deriven d’aquest programa es pretén reduir la incertesa pel que fa a la disponibilitat d’un gruix de neu adequat per a la pràctica de l’esquí, millorar l’eficiència energètica dels canons de neu i garantir l’accessibilitat per cable dels esquiadors a l’estació.

Per assolir aquests objectius, el DPTOP ha obert una convocatòria d’ajuts per un import total d’1,75 MEUR, dels quals 1 MEUR es destinarà a la millora dels canons de neu artificial i 750.000 als remuntadors. En el cas dels canons de neu, es subvencionarà tant l’ampliació i renovació de la maquinària existent com la implantació de noves instal·lacions de fabricació de neu. Els ajuts equivaldran, com a màxim, al 20% del cost del projecte, amb un límit de 250.000 euros per cada estació.

Pel que fa al sistema de transport per cable, les subvencions aniran adreçades a l’ampliació i renovació de les infraestructures ja existents. L’import màxim dels ajuts serà del 10% del cost del projecte, amb un límit de 250.000 euros per estació.

Per a la concessió de les subvencions es tindran en compte criteris com ara que les actuacions de millora suposin una consolidació del domini esquiable, la repercussió sobre el nombre d’esquiadors, l’increment de capacitat de transport i seguretat entre el fons de la vall i l’estació, l’augment de l’eficiència en la producció de neu o l’existència d’un projecte integral d’impuls de l’estació de muntanya.

Mostrar formulari de contacte