Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat presenta al Pirineu la campanya 'Revetlles amb precaució'

La Generalitat presenta al Pirineu la campanya 'Revetlles amb precaució'

Enguany s'ha potenciat la difusió de consells a través de les noves tecnologies Els Mossos d'Esquadra intensificaran els controls d'alcoholèmia a la xarxa viària
Campanya Revetlles amb precaució 2011
16/06/2011 10:47

El delegat territorial del govern a l'Alt Pirineu, Albert Alins, ha presentat aquest dimecres la campanya ''Revetlles amb precaució''. La iniciativa té l'objectiu d'informar la població sobre l'ús adequat del material pirotècnic i minimitzar els riscos que comporten determinats hàbits associats a aquestes celebracions.

Com a novetat d'aquest any, Protecció Civil intensificarà la difusió dels consells preventius de la revetlla de Sant Joan a través de les noves tecnologies. A més a més, des de la Regió Policial del Pirineu Occidental, es va explicar que hi haurà un increment notable de controls d'alcoholèmia a tota la xarxa viària del Pirineu.

Per la seva banda, el cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà, ha deixat palès que la nit de la revetlla augmenten els serveis dels Bombers de la Generalitat. Pel que fa al nombre de sortides de l'any passat, el departament de Salut va registrar a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran tres assistències hospitalàries (tres cremades lleus), mentre que els Bombers de la Generalitat van fer un total de 21 serveis.

Jordi Solà també ha remarcat que les zones on se celebren baixades de falles s'intentarà ubicar un reforç dels Bombers. Tot i així es puntualitza, però, que les darreres pluges fan que la muntanya estigui humida i el perill de propagació de focs sigui mínim.

Dels 3.390 expedients a tot Catalunya oberts al telèfon d'emergències 112 per incidències la nit de Sant Joan 2010 (accidents, incendis, malalties i conflictes entre persones), 26 van procedir de les comarques de l'Alt Pirineu.

Novetats de la campanya 2011

A tot Catalunya s'han repartit gairebé 130.000 exemplars dels pòsters i quadríptics per conscienciar els joves i els més petits sobre una correcta manipulació del material pirotècnic. A l'Alt Pirineu i Aran s'estan realitzant sessions informatives entre els col·lectius més vulnerables (sobretot alumnes d'escoles i instituts).

Eli Llompart, responsable de Protecció Civil a l'Alt Pirineu i Aran, ha enumerat un seguit de consells a tenir en compte: no encendre petards dins de casa; recollir la roba estesa i els tendals en els llocs on es facin revetlles; tancar portes i finestres; no guardar-se els petards a les butxaques; no subjectar els petards amb les mans; i no posar-los prop de la cara o el cos. Tampoc es pot llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones; ni posar petards dins de totxanes o ampolles de vidre o fer les fogueres en llocs que permetin el pas dels vehicles d'emergència. Cal evitar fer les fogueres en zones amb vegetació i no encendre-les amb líquids inflamables

Des de la Direcció General de Protecció Civil es vol posar molt èmfasi en els consells a la població de cara a la nit de Sant Joan, especialment en la responsabilitat dels pares i els adults a l'hora de comprar i fer ús dels petards.

Mostrar formulari de contacte