Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat presenta el desplegament de la fibra òptica a la Seu d'Urgell

La Generalitat presenta el desplegament de la fibra òptica a la Seu d'Urgell

Ja s'ha iniciat la connexió a la torre de telecomunicacions del Pla de les Forques. També es durà a terme la intervenció al casc urbà de la ciutat i l'enllaç troncal a través de l'N-145

Desplegament de la fibra òptica a la Seu
Desplegament de la fibra òptica a la Seu
06/07/2015 17:55

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, acompanyat per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha presentat aquest dilluns les obres de desplegament de la fibra òptica que s’estan duent a terme a la capital de l’Alt Urgell. Puigneró ha donat a conèixer el detall dels treballs d’extensió; el calendari d’execució i activació; les característiques del servei i quines millores aportarà.

De moment, s'ha iniciat la intervenció per fer arribar la fibra òptica a la torre de telecomunicacions del Pla de les Forques, amb l’objectiu de millorar el servei de telefonia mòbil que ofereix la instal.lació i poder, en un futur, minimitzar l'antena de Telefónica que hi ha al centre del poble. Aquest tram estarà enllestit en el període de tres mesos i s'hi invertirà 120.778 euros. Així mateix, està a punt el desplegament del tram urbà a la Seu d’Urgell de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), pressupostat en 60.345 euros, que tindrà el servei actiu a finals del mes d’agost. Finalment, han començat les obres del tram de connexió troncal a través de la N-145, amb una inversió de 48.775 euros.

Amb aquestes actuacions es donarà servei a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu (Regió Policial Pirineu Occidental) i a aquells operadors de telecomunicacions que, com CadíTelecom, volen desplegar i donar a la Seu el servei de fibra òptica fins a les llars.

Oportunitats econòmiques

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha assegurat en roda de premsa que “invertir en fibra òptica és invertir en llocs de treball, en oportunitats econòmiques, empresarials i progrés social”. Puigneró també ha reiterat la voluntat del Govern “que tothom pugui desenvolupar l'activitat professional des de la seva ciutat, des de qualsevol zona del país, amb igualtat d’oportunitats”. I ha afegit: “l'economia digital és una oportunitat per al país i també ho ha de ser per a La Seu, on hem fet una acció determinada per donar resposta al problema real de la ciutat”. En aquest sentit, el director general ha recordat que “l'arribada de fibra òptica oferirà millores en servei TIC a La Seu i també en impacte visual, ja que suposarà la retirada de l’antena del centre”.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha volgut destacar els avantatges que l’extensió de la fibra òptica tindrà per al municipi, en la que es treballa des de fa més de 10 anys. En aquest sentit, ha assegurat que “les TIC ofereixen una oportunitat irrenunciable per a la nostra ciutat i el territori a l'hora de seguir competint empresarialment”. Per Batalla, és destacable "la col·laboració entre administracions públiques com a cas d'èxit per fer arribar la fibra òptica a la Seu".

Millora tecnològica

El desplegament de la fibra òptica ha de servir en el futur també per evitar els problemes en les instal.lacions de la telefonia mòbil i Internet. En aquest sentit, Puigneró ha reconegut que el soterrament de la xarxa oferirà més garanties de cara a avaries, fent referència a l'enèsim tall a Internet que han patit des de diumenge i fins aquest matí de dilluns els clients d'algunes operadores. "Tot i que els incidents continuaran sent-hi, perquè són inevitables, serà una alternativa molt vàlida", ha dit.

Mostrar formulari de contacte