Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat presenta el nou model d’innovació RIS3CAT als agents econòmics i socials de l’Alt Pirineu

La Generalitat presenta el nou model d’innovació RIS3CAT als agents econòmics i socials de l’Alt Pirineu

L’objectiu del pla és consolidar la innovació com a motor del creixement sostenible, la competitivitat del teixit productiu i la cohesió social
RIS3CAT
20/09/2016 13:47

Aquest dijous, 22 de setembre, el secretari d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès; el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Albert Castellanos; el gerent d’innovació empresarial d’ACCIÓ, Carles Miranda; el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i el cap de servei de Gestió de Fons de Cooperació i Estructurals, Jordi Castells, presentaran als agents econòmics i socials de l’Alt Pirineu i l’Aran el Pla d’acció de la RIS3CAT. Es tracta d’una estratègia de país, considerada com un exemple de bones pràctiques a  la Unió Europea, impulsada pel Govern català i dissenyada en col·laboració amb els agents del sistema d’R+D+I. L’objectiu és consolidar la innovació com a motor del creixement sostenible, la competitivitat del teixit productiu i la cohesió social.

El passat 7 de juny, el Govern va aprovar el finançament que permet executar el Pla d’acció de la RIS3CAT i donar compliment al calendari acordat amb la Comissió Europea. Gràcies a aquest acord, es permet vehicular 406 milions d’euros del fons FEDER cap a les empreses, les universitats i els centres tecnològics de recerca.

L’èxit de l’estratègia RIS3CAT va íntimament lligat a la implicació de tots els agents, des de les empreses i els agents d’R+D+I fins a l’Administració Pública i la ciutadania, mitjançant projectes col.laboratius per a la innovació. Per aquest motiu, la Generalitat ha decidit iniciar una ronda de sessions informatives arreu del territori català. La voluntat és donar a conèixer el conjunt d’instruments que inclouen el Pla de la RIS3CAT, els calendaris d’actuacions previstos i les fórmules de participació de cadascun dels agents públics, econòmics i socials.

L’acte de presentació, en el qual també hi participarà la delegada del Govern de la Generalitat, M.Rosa Amorós, tindrà lloc al Centre de Visitants de Tremp (Passeig del Vall, 13), a les 12 del migdia.

Mostrar formulari de contacte