Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat preveu un retard en el risc elevat d'incendis

La Generalitat preveu un retard en el risc elevat d'incendis

La directora general de Prevenció es mostra optimista, però adverteix que no es pot abaixar gens la guàrdia El principal temor és que a l'agost no plogui, per la gran acumulació de vegetació als boscos
17/06/2008 16:45

La Generalitat creu que enguany el perill elevat d’incendis forestals es traslladarà a finals d’agost o principis de setembre, després de les pluges que s’han produit les darreres setmanes i que han aportat un nivell alt d’humitat en la vegetació. Així ho ha manifestat a Lleida la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, que ha intervingut en el Consell de Direcció Territorial de la Generalitat per exposar els trets bàsics de la campanya d’extinció d’incendis d’aquest estiu.

Olga Lanau ha explicat que les previsions de què es disposava el mes d’abril apuntaven a un estiu molt complicat per la sequera. Amb les precipitacions que s’han anat produint des de llavors la situació es presenta més favorable, almenys pel que fa a la primera part de l’estiu. Això, però, no significa en cap cas que els cossos operatius ni la ciutadania puguin abaixar la guàrdia”.

El principal temor és que a finals de juliol i a l’agost no plogui, ja que la gran quantitat de vegetació acumulada al sotabosc es pot convertir en un autèntic polvorí un cop s'assequi.

A la Regió d’Emergències de Lleida s'ha contractat 228 persones per a la campanya forestal d’enguany. D’aquestes, 188 són auxiliars forestals (32 de les quals tindran per primer cop contractes de sis mesos en comptes de només tres), 30 són vigilants per als quinze punts de guaita disponibles i els 10 restants són personal de reforç. A aquestes persones s’ha d’afegir els 273 bombers funcionaris i els 820 bombers voluntaris (destinats en 34 parcs), de manera que el total d’efectius serà de 1.321. Lanau també ha destacat els 33 mitjans aeris amb què es disposarà per al conjunt de Catalunya, així com la renovació del parc mòbil del Cos de Bombers, que enguany s’haurà incrementat en 67 noves dotacions.

Entre el setembre del 2007 i el maig del 2008, els agents rurals han dut a terme a la demarcació més de 3.300 inspeccions, que representen el 21 per cent de les gairebé 16.000 que s’han realitzat en aquest període a Catalunya. Les inspeccions han incidit especialment en les línies elèctriques, les àrees recreatives i els abocadors.

Cal recordar que està prohibit d’encendre foc a menys de 500 metres d’una zona forestal. Es recomana no llençar cigarretes enceses ni llumins sense apagar, no deixar escombraries ni deixalles al bosc, no encendre focs artificials ni llençar coets en zones de perill.

Mostrar formulari de contacte