Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat promociona la concentració parcel.lària del marge esquerre del riu Segre

La Generalitat promociona la concentració parcel.lària del marge esquerre del riu Segre

El departament d'Agricultura ha organitzat reunions informatives a Alàs, la Seu d'Urgell, Arfa i el Pla de Sant Tirs Hi podran assistir els membres de les Comunitats de Regants i dels Ajuntaments d’Alàs i Cerc, la Seu d’Urgell i Ribera d’Urgellet

Riu Segre
Riu Segre
26/06/2008 18:28

El departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a través de l’empresa pública Regsa i l’empresa constructora Urbeg, S.L., ha programat un seguit de reunions informatives per explicar el procediment de concentració parcel.lària del marge esquerre del riu Segre. Les trobades, que es faran a les nou de la nit, començaran el pròxim dilluns, dia 30 de juny, a l’Ajuntament d’Alàs.

El dimecres, dia 2 de juliol, s’ha previst un altre acte informatiu a la Seu d’Urgell, a la Sala Sant Domènec. A Arfa la trobada està programada al Local Social, pel dilluns dia 7 de juliol. Les reunions informatives es clouran dimecres, dia 9 de juliol, a l’Ajuntament del Pla de Sant Tirs.

La fase prèvia de promoció de la concentració parcel.lària contempla un debat ampli amb responsables dels ajuntaments de la Seu d’Urgell, d’Alàs i Cerc i de Ribera d’Urgellet, i amb els membres de les Comunitats de Regants del Canal de l’Olla i Segalés; del Pla de Sant Tirs; del Reg del Molí d’Alàs; de la Sèquia del Molí del Pla de Sant Tirs; i del Molí d’Arfa.

La concentració parcel.lària ha de permetre assegurar l’abastament d’aigua a les explotacions agràries, evitar el malbaratament d’aigua pel sistema, l’optimització de recursos energètics per fer aprofitament hidroelèctric, i assegurar un cabdal òptim del Riu Segre, considerablement reduït durant els mesos estivals.

Mostrar formulari de contacte