Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat subvenciona una planta de tractament de lixiviats a Montferrer

La Generalitat subvenciona una planta de tractament de lixiviats a Montferrer

La planta ha de gestionar els residus líquids generats en dipòsits controlats. La subvenció ascendeix a 1,28 milions d'euros
27/12/2007 09:30

El Govern de la Generalitat subvencionarà la construcció d’una planta de tractament de lixiviats al terme municipal de Montferrer i Castellbò. L’equipament ha de donar servei a tot l’Alt Urgell i entra en un paquet d’ajuts per a la construcció d’aquesta mena de plantes en diferents punts de Catalunya.

La nau que s’ha de construir a Montferrer i Castellbò tindrà una partida d’1.282.000 euros. Els lixiviats són els residus líquids que es generen en un dipòsit controlat com a conseqüència de la infiltració de les aigües de pluja, del contingut d'humitat del residu i, en el cas dels residus biodegradables, del contingut en matèria orgànica.

En la mateixa partida, el Govern català també destina 657.000 euros a la construció d'un sistema de tractament dels concentrats d'osmosi inversa al Centre de Tractament de Residus Municipals del Segrià. Alhora, se subvenciona la millora del tractament biològic de la planta de lixiviats del dipòsit de Solius, dotada amb un pressupost de 594.128,80 euros.

Finalment la Generalitat també aportarà uns 400.000 euros mitjançant una subvenció directa al Consorci per a la Gestió de Residus Sòlids Municipals de la comarca del Montsià per al finançament d'actuacions destinades a la renovació de maquinària, modernització i ampliació de la planta de premsat del rebuig del dipòsit controlat del Centre de Tractament de Residus de Mas de Barberans. El pressupost de l'actuació és de 398.311 euros.

Mostrar formulari de contacte