Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat vol que l'aeroport de la Seu es comenci a construir el 2009

La Generalitat vol que l'aeroport de la Seu es comenci a construir el 2009

El govern contempla 112 milions d’euros en una partida a la societat Aeroports Públics de Catalunya
Aeroport de la Seu - Imatge aèria
31/10/2007 18:49

La diputada socialista al Parlament Agnès Pardell ha avançat aquest dimecres que està previst començar la construcció de l'aeroport de la Seu d'Urgell l'any 2009, amb un pressupost de 112 milions d'euros. Pardell ha fet aquestes declaracions durant la valoració dels pressupostos del Govern per a l'any 2008.

Segons ha assenyalat la diputada, “la partida d’expropiacions inclou la previsió de compra del 15 per cent dels terrenys que falten per a l’adquisició total del camp de vol alturgellenc”. A més, Pardell ha informat que la societat limitada unipersonal Aeroports Públics de Catalunya, contempla una partida oberta amb un pressupost superior als cent milions d’euros per iniciar l’execució dels treballs a l’equipament. No obstant, des del govern s’ha puntualitzat que “abans de la inversió final, caldrà fer un estudi aeronàutic i redactar el Pla Director de l’aeroport”.

El director de serveis territorials del DPTOP a l'Alt Pirineu i l'Aran, Jordi Mas, ha indicat que la Generalitat “demostra així que aposta perquè l’equipament sigui una realitat, malgrat la lentitud del procés”. El polític pirinenc especifica que continuen les converses i gestions amb el Principat dAndorra i amb el govern central “perquè de forma coordinada es defineixi l’aeroport que necessita la Seu i el Pirineu”. En aquest sentit, Mas considera que “més enllà de l’estudi aeronàutic, del pla director i dels diners que s’inverteixin a la pista per a les necessitats del futur, allò que és més important és el concepte d’explotació de la infrastructura, ja que cal captar empreses del sector que estiguin disposades a operar des de la Seu”.

Una de les condicions que s’apunten com a bàsiques per a la posada en funcionament de l’aeroport alturgellenc és augmentar la llargada de la pista.

Mostrar formulari de contacte