Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Germandat de Sant Sebastià de la Seu compra mil bates impermeables per a la Fundació Sant Hospital

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu compra mil bates impermeables per a la Fundació Sant Hospital

El material s'utilitzarà per a atendre els malalts afectats per la COVID-19. La Societat de Socors Mutus urgellenca ha fet una contribució econòmica de 8.470 euros
Bata impermeable (Foto: Viure als Pirineus)
31/03/2020 20:05

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell ha adquirit un miler de bates impermeables per a ús sanitari, que lliurarà a la Fundació Sant Hospital. Es tracta de bates per a professionals, utilitzades per a atendre els malalts afectats per la COVID-19.

La Societat de Socors Mutus de la capital de l'Alt Urgell ha comprat el material a l'empresa Pensilvania Textil SL de Solsona, que comercialitza la marca PENTEX. Cada bata ha tingut un cost de 7 euros i la contribució econòmica ascendeix a 7.000 euros més l'IVA.

Aquest mateix dilluns s'han lliurat 120 unitats al Sant Hospital. La resta de bates arribaran al llarg dels pròxims dies.

Solidaritat i ajuda mútua

La donació és una de les col·laboracions que la Germandat de Sant Sebastià ha promogut en col·laboració amb el centre hospitalari urgellenc i l'Ajuntament de la Seu. Fonts de l'entitat han explicat que "en circumstàncies difícils, la solidaritat i l'ajuda mútua han estat sempre un element clau per tirar endavant, i avui continuen tenint la mateixa vigència".

A l'inici de la pandèmia, la Societat de Socors Mutus ja es va posar a disposició del consistori i el centre mèdic urgellenc, "sempre que calgués suport logístic i econòmic, davant de la situació que estem vivint".

Antecedents històrics

Fa més d'un segle i mig, un grup d'urgellencs es van unir per fer front a l'epidèmia de còlera que s'estenia arreu del país: van ser els fundadors de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. Van crear una societat de socors mutus, amb una junta de socis i una caixa comuna per ajudar econòmicament i logísticament els malalts i les seves famílies.

Mostrar formulari de contacte