Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Germandat de Sant Sebastià proposa mossèn Parés com a fill adoptiu de la Seu

La Germandat de Sant Sebastià proposa mossèn Parés com a fill adoptiu de la Seu

La petició s'ha fet arribar a l'Ajuntament urgellenc coincidint amb els 50 anys de la seva ordenació com a capellà i la seva pròxima jubilació El programa d'actes de la Festivitat finalitza aquest dimecres amb una missa en sufragi als germans difunts
Germandat de Sant Sebastià - Assemblea 2015
21/01/2015 12:23

La Germandat de Sant Sebastià ha sol.licitat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell que declari mossèn Xavier Parés fill adoptiu de la ciutat. La petició, que coincideix amb els 50 anys de la seva ordenació com a capellà, s'ha dut a terme aquest dimarts durant el transcurs de l'assemblea ordinària que se celebra cada any en el marc del programa cultural de la Festivitat de Sant Sebastià.

El germà major de l'entitat, Sisco Vidal, valora el lligam de Parés amb els urgellencs i el fet que l'any que ve es jubilarà. La proposta és unànime i ara serà el consistori el que l'haurà de tirar endavant. L'alcalde Albert Batalla ha explicat que, atenent el reglament de distincions, caldrà consensuar la decisió amb tots els grups polítics.

El programa de la Festivitat de Sant Sebastià ha inclòs aquest dimarts una missa, l'assemblea de balanç anual i un dinar popular, a més d'un concert amb el grup de corda Opus U. Aquest dimecres està prevista una altra missa de record als germans difunts a l'església de la Missió (20h).

Valor històric de l'entitat

La Germandat de Sant Sebastià, que supera els 800 socis (la majoria d’ells caps de casa), s’anomenava històricament Associació de Socors Mutu i va crear-se el 1855. L'entitat ha ofert de manera ininterrompuda als seus associats els serveis i atencions previstos pels seus fundadors. Actualment, la Germandat impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires.

El col.lectiu també participa en la processó de Divendres Sant i en d’altres manifestacions populars i folklòriques. El mes de gener impulsa una setmana d'actes culturals, que enguany ha proposat xerrades com la que va oferir Sor Lucía Caram o el president dels Special Olympics Catalunya, Jordi Durá.

El pregó de la Festa l'ha dut a terme l'expresidenta del Consell Comarcal, Dolors Majoral, que agraïa dilluns el fet d'haver-la triat per a l'ocasió i destacava la dinamització cultural i social de la Germandat a la Seu i comarca.

Excel.lent balanç dels actes programats

El germà major, Sisco Vidal, ha fet una valoració molt positiva de la resposta de la ciutadania envers les activitats programades per la Germandat enguany. "Any rera any ens anem superant, i això ens anima a continuar treballant en aquesta línia", ha indicat.

Mostrar formulari de contacte