Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La gratuïtat del túnel del Cadí per a empreses, a debat al Parlament

La gratuïtat del túnel del Cadí per a empreses, a debat al Parlament

La cambra rebutja una proposició de Batalla presentada aquest dimecres Ausàs prepara amb PSC i IC una proposta alternativa lligada al fons de gestió dels peatges

Túnel del Cadí
Túnel del Cadí
20/06/2007 19:14

El Parlament de Catalunya ha rebutjat, amb els vots en contra del PSC, ERC i IC, una proposta del diputat per CiU Albert Batalla per a estendre la gratuïtat del Túnel del Cadí a les empreses amb seu a les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà.

Batalla justifica la proposta adduint que “després d’haver aconseguit la gratuïtat per als residents de les tres comarques hem de fer un pas més i millorar la situació per a les empreses ubicades en aquestes comarques”. El diputat nacionalista va lamentar que “les forces del tripartit no hagin votat a favor d’aquesta proposta i que, per tant, no hagin considerat la importància d’aquesta iniciativa per potenciar el teixit socioeconòmic sobretot d’aquestes comarques i en general del Pirineu”.

Des dels grups que donen suport al Govern, el diputat d’Esquerra i alcalde de la Seu Jordi Ausàs ha anunciat paral.lelament la presentació al registre del Parlament d’una proposta de resolució, juntament amb el PSC i ICV, en què també es demanarà la gratuïtat per a les empreses establertes a la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Berguedà. Ausàs lamenta “que el grup de CiU hagi declinat l’oferiment de subscriure també la proposta” i “hagi preferit posar avui a votació una iniciativa pròpia que lògicament no ha comptat amb el suport de la majoria parlamentària”.

Jordi Ausàs creu que en matèria de peatges, “només des del treball conjunt aconseguirem millores substancials a favor dels ciutadans i d’aquells territoris que pateixen greuges comparatius evidents”. De la seva banda, Batalla es mostra satisfet que “el tripartit s’hagi despertat sobre aquest tema” i assegura que, si el text coincideix a grans trets amb la proposta que ell ha presentat prèviament, hi donarà suport.

La proposta de resolució de PSC, ERC i ICV “insta el Govern a, tan bon punt s’hagi dotat el Fons de Gestió de Peatges, pendent d’aprovació al Congrés dels Diputats, estudiar la bonificació del 100% del peatge del Túnel del Cadí per a les empreses que tinguin el seu domicili fiscal a les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà”.

Per Jordi Ausàs, “l’esforç de consens donarà els seus fruïts i molt aviat les empreses de les tres comarques veïnes del Túnel de Cadí podran gaudir de les mateixes bonificacions que avui ja tenen establertes els censats als municipis de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà”.

Mostrar formulari de contacte