Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Guàrdia Civil ha intervingut 671.000 euros en divises en el que va d'any

La Guàrdia Civil ha intervingut 671.000 euros en divises en el que va d'any

La xifra suposa una disminució del 25% respecte del mateix període del 2014 Enguany s'ha localitzat més diners no declarats en controls de carretera, al marge dels que es fan a la Duana
Inma Manso - Reunió a la Seu
20/05/2015 18:01

La comandància de la Guàrdia Civil de Lleida ha intervingut un total de 671.682 euros en divises entre l’1 de gener i el passat 15 de maig, en aplicació de la normativa vigent en matèria de prevenció del blanqueig de capitals. Així ho ha explicat la Subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, que s’ha desplaçat a la Seu d’Urgell per mantenir una reunió de treball a la caserna de la Guàrdia Civil. A la reunió hi han estat presents el Tinent Coronel de la Comandància, Jorge Montero, el Capità de la Companyia de la Seu, Luciano Antón, i altres comandaments adscrits.

Inma Manso ha explicat que en aquest període la Guàrdia Civil ha dut a terme 34 intervencions de divises, tant en el recinte duaner de la Farga de Moles com a les carreteres de la zona. Això marca una diferència amb les intervencions practicades l’any 2014, que es van fer totes a la duana. Aquestes intervencions representen una disminució del 30% en relació a les 49 fetes en el mateix període de l’any passat.

Els diners comissats en aquest període pugen a 671.682 euros, un 25% menys que els 898.976 euros intervinguts en el mateix període de 2014. Des de l'institut armat ho atribueixen a un descens de la necessitat dels infractors de retirar diners d'Andorra, i també al fet que ja hi ha més coneixement sobre el límit de diners que es pot passar per la duana (10.000 euros) i les possibles sancions per incomplir-lo.

En la reunió de treball, Inma Manso i la Guàrdia Civil han tractat també altres qüestions relacionades amb els serveis transfronterers que es duen a terme amb la Gendarmeria francesa de Saint-Gaudens i de Foix, en el marc del Conveni de Cooperació Transfronterera en matèria Polcial i Duanera. Un d’aquests serveis és el que prestarà la Guàrdia Civil en les etapes del Tour de França que discorren pel Pirineu. Aquest any es preveu prestar el servei en les etapes que passaran pels departaments de l'Arieja i l'Alta Garona. El Tour es disputarà entre els dies 4 i 26 de juliol.

D’altra banda, Inma Manso i Jorge Montero també han tractat qüestions sobre les actuacions del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) adscrit a la Companyia de la Guàrdia Civil de la Seu, així com les previsions d’actuacions i serveis que caldrà prestar amb l’obertura dels vols comercials a l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte