Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Guàrdia Civil intervé a la Duana més de 30.000 euros

La Guàrdia Civil intervé a la Duana més de 30.000 euros

Els diners estaven amagats a l'interior de la butxaca de la jaqueta del conductor Efectius de la Secció d'Especialistes també han comissat gènere de contraban per un valor de 6.000 euros

Contraban - Champagne
Contraban - Champagne
01/03/2010 14:42

Efectius de la Secció d'Especialistes Fiscals de la Guàrdia Civil destinats al recinte duaner de la Farga de Moles han comissat aquest dissabte i diumenge gènere de contraban per un valor de 6.054 euros. Entre els productes que els agents van detectar hi havia ampolles de xampany, whisky, maquinetes d'afeitar i tabac. En aquesta ocasió, el contraban el feien dues persones de forma individual que viatjaven en autobús de la línia regular que connecta Andorra amb Catalunya.

La primera actuació va tenir lloc el dissabte 27 de febrer a les cinc de la tarda quan els agents de la Guàrdia Civil van iniciar el reconeixement d'un autobús de la línia regular entre Andorra i Catalunya. Llavors van descobrir en dues maletes propietat d'una persona de 23 anys, C.C.A., i de nacionalitat romanesa, 19 ampolles de xampany de diverses marques valorades en 2.315 euros, 9 ampolles de whisky de la marca Green Label valorades en 360 euros, i 85 maquinetes d'afeitar i 60 recanvis de la mateixa marca, valorats en 1.450 euros.

La segona actuació va tenir lloc l'endemà diumenge quan faltaven deu minuts per a les onze del matí. Els mateixos agents van iniciar també el reconeixement de l'equipatge d'un autobús de la línia regular i a l'interior d'una maleta d'una persona de 29 anys, M.C.D., de nacionalitat romanesa, a qui van trobar 640 paquets de tabac de diverses marques valorats en 1.929 euros.

Comís de 30.390 euros

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha intervingut un total de 30.390 euros. L'operació es va dur a terme cap a tres quarts de dotze del migdia del passat divendres, quan efectius de la Secció d'Especialistes Fiscals de la Duana de la Farga de Moles van inspeccionar un vehicle marca Kia, model Sorento, de matrícula espanyola, que circulava en direcció al territori nacional. Van localitzar els diners a l'interior de la butxaca de la jaqueta del conductor.

Pels fets es va inculpar l'ocupant del vehicle, A.T.B., de 72 anys i veí de Barcelona, per la comissió d'una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals, Ordre EHA/1439/2006 de 3 de maig, reguladora de la declaració de moviments de pagament en l'àmbit de la prevenció del Blanqueig de Capitals.

L'inculpat va continuar viatge amb 1.000 euros en concepte de "Mínim de supervivència", quedant la resta a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.

Mostrar formulari de contacte