Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Guàrdia Civil intervé prop d'un milió d'euros en divises els primers nou mesos del 2015

La Guàrdia Civil intervé prop d'un milió d'euros en divises els primers nou mesos del 2015

La xifra és semblant a la del mateix període de l'any passat, mentre que la de tabac (160.000 paquets) ha baixat. El cos ha celebrat a la Seu l'acte anual per la festivitat del Pilar

Acte de la Guàrdia Civil per la Mare de Déu del Pilar
Acte de la Guàrdia Civil per la Mare de Déu del Pilar
12/10/2015 18:15

La comandància de la Guàrdia Civil de Lleida ha intervingut, en els primers nou mesos de l'any, prop d'un milió d'euros en divises i ha confiscat 160.000 paquets de tabac de contraban, la gran majoria en controls realitzats a l'Alt Urgell. Són dades que s'han donat a conèixer aquest dilluns en el marc de la festa de la Mare de Déu del Pilar, patrona del cos, que a la Seu d'Urgell han celebrat amb un acte a la Sala de Sant Domènec.

El conjunt d'actuacions dutes a terme per la Guàrdia Civil en el que va d'any, s'han obert 64 expedients per no declarar legalment l'entrada de diners procedents d'Andorra, en aplicació de la normativa sobre blanqueig de capitals. La xifra intervinguda, prop d'un milió d'euros, és molt semblant al mateix període de 2014. Pel que fa al contraban de tabac, la quantitat intervinguda és inferior al mateix període de l'any passat. El valor del tabac confiscat s'apropa als 750.000 euros.

A banda d'una nodrida presència d'agents, també hi han assistit representants d'autoritats civils i d'altres cossos policials, com ara els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional, la Policia Municipal, la Policia Andorrana i la Gendarmeria francesa. A la jornada també s'ha lliurat, com és habitual, condecoracions a agents que han destacat pels seus mèrits professionals o bé per operacions d'especial importància.

En l'acte celebrat a Lleida, paral·lel al de la Seu, la subdelegada de l'Estat, Inma Manso, i el comandant cap interí de la Comandància, Vicente Luengo, han explicat que aquest any es compleixen 75 anys de la creació de l'especialitat del Servei Fiscal de la Guàrdia Civil i ha destacat, en aquest sentit, que "la lluita contra les organitzacions criminals que es dediquen al contraban de tabac i el frau continua sent una de les màximes prioritats". Manso ha felicitat al conjunt d'agents "per l'esforç continuat i la professionalitat demostrada que fan que sigui una institució reconeguda i apreciada, amb una valoració molt alta per part de la ciutadania que ha de traduir-se en un estímul més en el dia a dia". La subdelegada ha insistit "en la necessària col·laboració i coordinació" entre tots els cossos de seguretat.

Des de la Comandància també s'ha avançat que els propers mesos la Guàrdia Civil posarà en marxa el Destacament Fiscal de l'aeroport Lleida-Alguaire, una nova Unitat que complementarà les tasques en matèria de protecció i seguretat aèria que ja desenvolupa el Cos a les instal·lacions aeroportuàries des de la seva posada en marxa.

Mostrar formulari de contacte