Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La guerra a l’Edat Mitjana, protagonista a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell

La guerra a l’Edat Mitjana, protagonista a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell

L’acte, que tindrà lloc aquest divendres a les 20 hores, anirà a càrrec de l'historiador urgellenc Carles Gascón Chopo. La proposta s'emmarca en la celebració del Mercat Medieval dels Canonges
09/06/2015 17:35

En el marc del Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d’Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell participa un any més en els actes amb una xerrada sobre un aspecte crucial de la vida en època medieval, en aquest cas la guerra i la violència. D’aquesta manera, el proper divendres, dia 12 de juny, a les vuit del vespre, l’historiador Carles Gascón Chopo pronunciarà una conferència acompanyada d’imatges, i també d’algun element físic, titulada “Morir matant: l’art de la guerra a l’edat mitjana”.

L’activitat, organitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell en col·laboració amb el Consell Comarcal alturgellenc, plantejarà una visió de conjunt de l’activitat bèl·lica en època medieval des d’un aspecte conceptual i evolutiu que permetrà conèixer com la societat occidental va passar del predomini de la infanteria pròpia de l’exèrcit romà al de la cavalleria medieval. També es parlarà de com neix el concepte de la pau amb totes les seves connotacions positives; fins a quin punt el fanatisme religiós és una innovació de l’edat mitjana o de la perícia dels pobles de muntanya en l’ús d’una arma tan poderosa com va ser la ballesta.

Mostrar formulari de contacte