La Guia Repsol concedeix dos sols al Restaurant Tàpies
L'establiment de l'Hotel El Castell de Ciutat, entre la vintena que obtenen aquesta distinció a Catalunya. També ha rebut el mateix reconeixement la Torre del Remei, a Bolvir
El Restaurant Tàpies, de l'Hotel El Castell de Ciutat, figura amb dos Sols a la Guia Repsol 2018. La publicació gastronòmica i de viatges valora l'establiment alturgellenc entre els trenta millors de Catalunya a la seva nova edició, que es presenta aquests dies.
Així, el Tàpies, comandat pel xef Salvador Trabalón, comparteix aquesta qualificació amb alguns establiments que disposen actualment d'estrelles Michelin. Entre els restaurants que compten amb dos Sols Repsol també hi ha, pel que fa a cuina de muntanya, el restaurant cerdà Torre del Remei, a Bolvir, juntament amb Les Cols (Olot), Ca l'Enric (la Vall de Bianya, Garrotxa) i Els Casals (Sagàs, Berguedà). També comparteixen aquesta categoria reconeguts establiments de Barcelona com ara el Lasarte, l'Enoteca, l'Alkimia i el Gresca.
Del restaurant de Castellciutat, la guia en destaca "la immensa dedicació de la família Tàpies en aquest comfortable i atractiu establiment", amb una proposta gastronòmica que "uneix clacissisme i modernitat". Actualment el local roman tancat i reobrirà el 23 de març de 2018, tot i que sí que funcionarà per les dates nadalenques, entre el 22 de desembre i el 7 de gener.
Pel que fa a la màxima categoria, tres Sols, a Catalunya la Guia Repsol ha distingit nou restaurants: El Celler de Can Roca (Girona), Can Jubany (Calldetenes), Sant Pau de Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar), Hispania (Arenys de Mar) i, a Barcelona, l'Àbac, Dos Cielos, Disfrutar, Tickets i Via Veneto.
Una seixantena més de restaurants catalans han rebut un Sol. Entre aquests hi ha el Fogony (Sort), Casa Irene (Arties), l'Estany Clar (Berga) i la Fonda Xesc (Gombrèn).