Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La immigració il·legal i el tràfic de drogues, els delictes més comuns al punt fronterer

La immigració il·legal i el tràfic de drogues, els delictes més comuns al punt fronterer

La majoria de les persones que transiten la frontera del riu Runer són ciutadans espanyols, andorrans o membres de la Unió Europea Els agents de la Policia Nacional actualitzen coneixements en una jornada de control i vigilància fronterera
Frontera del Riu Runer
20/05/2010 11:52

La immigració il·legal i el tràfic de drogues són els delictes més detectats al lloc fronterer de la Seu d'Urgell. Durant aquest any, per la frontera amb Andorra han passat més de 2.200.000 persones, s'han fet 31.800 controls dels quals han resultat 18 detencions.

L'inspector en cap de la policia espanyola de la Seu d'Urgell, Al-lal Mohamed, ha explicat que els delictes detectats són els relacionats amb el tràfic il·legal de persones, tot i que la frontera no és un punt d'accés de immigrants. El responsable policial ha afegit que gran part de les persones que transiten la frontera són ciutadans espanyols, andorrans o membres de la UE.

Per millorar el servei a la frontera els agents fan un curs de formació fins divendres sobre control policial a les fronteres. La jornada l'organitza la Divisió de Formació i Perfeccionament de la Direcció General de la Policia i de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Comissaria provincial del Cos Nacional de Policia de Lleida.

L'inspector en cap de la Seu ha manifestat que les jornades tenen com a objectius 'actualitzar' els coneixements en competències policials en el control i vigilància de fronteres i millorar així 'l'eficàcia' dels agents.

Decomís de 1.339 paquets de tabac

També en l'àmbit policial, la Guàrdia Civil ha comunicat el decomís de 1.339 paquets de tabac de contraban, valorats en 3.950 euros. El tabac anava amagat en maletes de viatge. Els fets es van produir ahir dimecrs a les 7 de la tarda. Efectius de la Secció d'Especialistes Fiscals de la Farga de Moles van localitzar el gènere dins d'un vehicle Mercedes Benz C500, conduït per AB, de 45 anys i resident a França.

Mostrar formulari de contacte