Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Intersindical i CCOO reclamen el pagament de les DPO del Sant Hospital al 100% i vinculades a la COVID

La Intersindical i CCOO reclamen el pagament de les DPO del Sant Hospital al 100% i vinculades a la COVID

Els sindicats convoquen una concentració per aquest divendres al migdia. Consideren "inacceptable" que la direcció hagi desestimat aquesta mesura després de dos anys de pandèmia "amb un cost físic i psicològic molt important"

Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Sant Hospital de la Seu d'Urgell
10/03/2022 17:50

Les seccions sindicals de la Intersindical i Comissions Obreres a la Fundació Sant Hospital de la Seu han convocat una concentració per aquest divendres al migdia, davant del centre mèdic, per reclamar que les pagues de Direcció per Objectius (DOP) del 2021 es paguin al 100% i vinculades a la COVID.

En un comunicat, els dos sindicats exposen que des de les patronals del sector "s'ha recomanat a tots els hospitals" fer aquest reconeixement als seus treballadors, però que aquesta setmana mateix la direcció de l'FSH els ha comunicat "la negativa a la vinculació de les DPO a la COVID". Les pagues DPO són un concepte de retribució variable en funció d’uns objectius marcats per la institució o empresa.

El col·lectiu considera la decisió de la direcció com a "totalment inacceptable, atès el gran esforç que hem realitzat", i denuncien que porten "dos anys de pandèmia ofegats i saturats, amb guàrdies extres, torns duplicats i jornades laborals molt intenses". També assenyalen que la majoria dels empleats s'han contagiat de la COVID "pel fet d'estar a primera línia", que alguns d'ells ara pateixen COVID persistent i que, malgrat tot, no han "abaixat els braços en cap moment, en favor del compromís amb la sanitat".

El text també recorda que el Sant Hospital "ha discriminat tot el personal de neteja, zeladors, cuina, bugaderia, TCAE, tècnics de laboratori, tècnics Rx, administratius, manteniment i treballadors de magatzem envers altres categories, en excloure'ls de millores laborals i salarials que d'altres categories amb més poder adquisitiu han rebut".

Per tot plegat, la Intersindical i CCOO creuen que "després de dos anys molt difícils, amb un cost físic i psicològic molt important per tots els treballadors/es, ha arribat l'hora de mobilitzar-nos i dir prou". I conclouen que a la sanitat tothom "és un equip i és imprescindible".

Mostrar formulari de contacte