La Intersindical qüestiona la gestió actual de la pandèmia a la Seu i a Catalunya
La secció de la Intersindical-CSC a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha qüestionat aquest dilluns la gestió actual de la pandèmia de la COVID-19 tant a nivell local com nacional. Entre d'altres punts, els representants del sindicat al centre mèdic afirmen "no entendre" el que qualifiquen de "precipitació per part del Govern català per retirar restriccions per Sant Joan tot apel·lant a la responsabilitat civil, que molt sovint els falla". A nivell més local, lamenten "que l'Ajuntament de la Seu no opta per aplicar cap mesura extraordinària" davant el fet que els sanitaris són "la població amb més risc de contagis de tot el país".
En una compareixença davant el Sant Hospital, el portaveu de la Intersindical al centre mèdic, Xavi Munt, també ha denunciat que "des del mes de juny se celebren botellots massius a l'Horta del Valira, sense control policial ni municipal". Alhora, es mostra preocupat per la situació del CAP de la Seu que, afirma, "s'ha vist obligat a no atendre pacients no-COVID amb patologies cròniques, sense que l'ICS els hagi reforçat", cosa que, hi afegeix, "suposa el col·lapse del servei d'urgències de l'FSH".
En aquest sentit, Munt assegura que hi ha un "estat de burning" en molts professionals "després de més d'un any de pandèmia i d'haver avisat ja fa mesos, en un altre comunicat, de la perillositat de la variant delta". Al respecte, el representant sindical creu que s'ha "menyspreat la importància vital de les aportacions i l'experiència del sector". D'altra banda, la Intersindical s'ha mostrat en desacord amb el sistema de rastreig del Departament de Salut, perquè "no s'aïllen les persones vacunades tot i ser vulnerables".
A nivell laboral, el comunicat demana "compensacions econòmiques per a totes les categories professionals, com una nova paga COVID", i que inclogui les professionals de la neteja. El col·lectiu també afirma que la política de Salut les darreres setmanes 'ha basat en que "si no hi ha pressió hospitalària o d'UCI, no hi ha pandèmia", i reclama que es reconegui la COVID persistent com a malaltia professional. Finalment, apunten que estan pendents des de fa dos mesos que es convoqui una reunió de la direcció de l'FSH amb el Comitè d'Empresa.