Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Jornada de Mitologia Pirinenca de la Guàrdia d’Ares creix amb una nova proposta

La Jornada de Mitologia Pirinenca de la Guàrdia d’Ares creix amb una nova proposta

El programa d'activitats inclou enguany 'La nit del solstici d’estiu', una acció artística en el camí del Tarter dels Manairons

Jornada de Mitologia Pirinenca 2016 (Foto: CCAU)
Jornada de Mitologia Pirinenca 2016 (Foto: CCAU)
20/06/2017 11:45

La Guàrdia d’Ares acollirà aquest dissabte, 24 de juny, l’onzena edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca, que enguany presenta com a novetat una acció artística al llarg del camí que uneix el poble amb el Tarter dels Manairons. Es tracta de La nit del solstici d’estiu, un recorregut pels elements característics de la nit més curta de l’any, com són el foc, les encantades, les bruixes i, és clar, els manairons.

Aquest espectacle itinerant estarà dirigit per Joel Pla, que també hi participarà com a actor, i comptarà amb les intervencions del duet de percussió i veu Ca!, format per Joana Gomila i Arnau Obiols, l’actriu Genisa G. Carricondo, el cor Noves Gospel i joves actrius del municipi i de l’espai d’arts escèniques La Fusteria. El guió és de l’escriptor Isidre Domenjó, que actuarà també com a narrador.

La jornada començarà a dos quarts de sis de la tarda, al local Social Sebastià Julià de la Guàrdia, amb una sessió de llegendes. Tot seguit es produirà l’arribada dels canuts dels manairons, creats per El Talleret, que precedirà el berenar-sopar popular, just abans d’emprendre la caminada fins al tarter, que serà guiada per Miquel Bullich.

Collita de manairons

L’itinerari, carregat de sorpreses, acabarà amb la collita dels manairons a la clariana de Plan Fornesa i les danses al ras, amb la música del grup Estremòfils. La darrera novetat de la nit vindrà de la mà del cuiner Francisco Puente, del restaurant Paisatges, que presentarà la seva nova creació La xocolata dels manairons.

Per participar al berenar-sopar i a la caminada guiada cal inscriure’s prèviament al Consell Comarcal, al telèfon 973 35 31 12 o a l’adreça

La Jornada de Mitologia Pirinenca és organitzada per l’EMD de la Guàrdia d’Ares, l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

PROGRAMA

Mostrar formulari de contacte