Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Jornada d'Emprenedoria de l'Institut Joan Brudieu arriba a la cinquena edició

La Jornada d'Emprenedoria de l'Institut Joan Brudieu arriba a la cinquena edició

Grups d'alumnes de diversos centres educatius han presentat les seves idees de negoci i s'ha premiat propostes de La Salle La Seu, l'Institut Hug Roger III de Sort i l'Escola de Treball de Lleida. També s'ha celebrat una fira de productes i serveis creats pels alumnes
05/05/2016 18:20

L'Institut Joan Brudieu ha celebrat aquest dijous la seva Jornada de l'Emprenedoria, un acte anual que reuneix alumnes de diversos centres educatius del Pirineu i de Lleida per presentar projectes innovadors i propostes de futur. L'activitat ha comptat novament amb una alta participació tant dels alumnes del centre amfitrió com d'altres instituts i escoles.

La jornada ha inclòs novament el lliurament de tres premis a les millors idees presentades al llarg del dia i avaluades per un jurat d'experts. El Premi 'La Caixa' a la idea més innovadora ha estat per al projecte Feed the Beast, de Sergio González, Roger Solé i Raquel Rodríguez, del Col·legi La Salle de la Seu. El producte ofereix la possibilitat d'alimentar una mascota per via remota quan el propietari no pot estar a casa.

El Premi Cadí a la idea més solidària s'ha concedit a Diversisport, de l'Institut Hug Roger III de Sort, a càrrec d'Oriol Mujal, Manel González, Neus Jiménez i Gemma Rodríguez. És un prototip d'aplicació de mòbil gratuïta que permet trobar tota l'oferta d'activitats esportives per a persones amb diversitat funcional, amb informació seleccionada d'empreses de cada esport concret.

Finalment, el Premi a la idea més sostenible ha estat per a Autoled, de l'Escola de Treball de Lleida. L'autor, Noel Perejoan, ha projectat un sistema d'enllumenat autònom de gran abast, alimentat exclusivament amb energia solar i pensat per a espais amb poc moviment de persones a les nits o bé zones que hagin patit algun desastre natural i no tinguin accés a la xarxa elèctrica.

El director de l'Institut Joan Brudieu, Xavier Falcó, ha felicitat tant als guanyadors dels premis com a tots els estudiants que han presentat propostes i ha expressat la voluntat de "donar així visibilitat a tots els estudis, i especialment els de formació professional". Per això, ha agraït la col·laboració dels voluntaris, els professors, les empreses i les institucions que hi donen suport. A l'acte hi han assistit representants de la Cooperativa Cadí, 'La Caixa', l'Ajuntament de la Seu i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat. 

Actuació de la Cobla de l'Institut i l'Escola Folk

La introducció i la cloenda de l'acte ha servit per presentar la nova Cobla de l'Institut Joan Brudieu i de l'Escola Folk del Pirineu, formada per una quinzena de joves estudiants. Xavier Falcó ha felicitat els components i ha remarcat el fet que és la primera vegada en molts anys que l'Alt Urgell torna a comptar amb un conjunt de cobla propi. El grup el coordinen Narcís Mellado, Ivan Caro i Isidre Peláez.

El coordinador de Cicles Formatius de l'Institut, Enric Usach, ha valorat el fet que la jornada ja arribi a la cinquena edició i l'objectiu d'unir la formació teòrica amb la posada en pràctica de les idees dels alumnes per tal que s'enfrontin a la vida real i a les possibilitats d'èxit de les seves iniciatives. Usach assegura que el nivell dels treballs presentats és cada vegada millor i que això també serveix d'estímul per als docents.

Paral·lelament, durant el matí s'ha celebrat una fira de productes i serveis emprenedors, en què una trentena de grups d'alumnes han posat a disposició de tothom les seves creacions. S'hi han sumat infants i joves de les escoles Albert Vives, Pau Claris i La Valira de la Seu, La Noguera de Balaguer i Meritxell d'Andorra.

 

Enllaç: Galeria d'imatges

  • Cloenda de la Jornada d'Emprenedoria de l'Institut Joan Brudieu
  • Lliurament del Premi a la idea més innovadora

Mostrar formulari de contacte