Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Jornada Tècnica obre aquest divendres els actes de la Fira

La Jornada Tècnica obre aquest divendres els actes de la Fira

Enguany es parlarà del formatge de llet crua i s'analitzarà la situació del sector Família i Salut Mental oferirà dissabte l'opció de veure la fira des d'un globus

Fira de Formatges Artesans del Pirineu
Fira de Formatges Artesans del Pirineu
16/10/2008 16:47

La Jornada Tècnica sobre formatges obrirà els actes de la Fira de Sant Ermengol, aquest divendres a les cinc de la tarda a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu. Està adreçada al públic professional, tant elaboradors de formatges com distribuïdors, restauradors, comerciants, estudiants i responsables de l'Administració, entre d'altres.

Aquesta tercera edició tractarà sobre els formatges de llet crua, sota la direcció de la professora Roser Romero del Castillo, de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC). L'acte pretén ser una plataforma de formació, anàlisi i trobada entre professionals, a més d'un observatori de les tendències i canvis que es produeixen al sector dels formatges i els derivats lactis.

A la taula rodona hi participaran Buenaventura Guamis, catedràtic a la Facultat de Veterinària de la UAB i director de la Planta de Tecnologia dels Alimentos; Roberto Rubino, investigador de l'Institut de Zootecnia de Bella, director de la revista Caseus i fundador de l'Asociazione Nacionale de Formaggio sotto il cielo; Salvador Maura, productor de formatges de llet crua i membre de l'Associació de Productors de Formatge del Pirineu; Elisabeth Gorrotxategi, presidenta de l'Associació Artzai Gazta (formatge de pastor) del País Basc; i Ignasi Ardèvol, veterinari de l'Agència de protecció de la Salut a l'Alt Urgell.

També en relació amb la fira, i tal i com va avançar la setmana passada RÀDIOSEU, l'Associació Família i Salut Mental oferirà durant dissabte, de les 10.30 a 12.30 hores, la possibilitat de pujar en globus captiu, al terreny annex al pàrquing del Dr. Peiró. Aquesta activitat compta amb la col•laboració de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i Caixa Manresa.

Sota el lema 'Fes volar la teva ment', aquesta entitat sense ànim de lucre vol donar a conèixer la seva activitat al conjunt de la ciutadania alturgellenca a través d'aquest tipus d'esdeveniments com és la Fira de Sant Ermengol. L'associació va ser creada al 2007 com iniciativa de familiars i amics de malalts mentals de la nostra comarca, amb la finalitat de promoure l'adaptació social i la inserció laboral.

Mostrar formulari de contacte