Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La jutge de Gandesa dóna per tancada la investigació per l'incendi d'Horta i separa el cas en dos causes

La jutge de Gandesa dóna per tancada la investigació per l'incendi d'Horta i separa el cas en dos causes

09/11/2011 19:40

La jutge de Gandesa encarregada de la investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009 dóna per tancada la instrucció i ha decidit separar el cas en dos causes. D'una banda, segons la interlocutòria del passat dilluns 31 d'octubre, s'obre judici oral, amb tribunal popular, contra Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner, per un presumpte delicte d'incendi forestal. Tots dos imputats compareixeran aquest dijous a Gandesa on se'ls concretarà l'acusació. En relació amb la imputació de Carles Font -Delta 0- per un presumpte delicte d'imprudència greu amb resultat de cinc morts i lesions greus, la jutge clou provisionalment les diligències prèvies i el cas continuarà pel procediment habitual.

Segons informa l'ACN, Juan Antonio Paz i Lorenzo Forner compareixeran aquest dijous en seu judicial perquè la jutge de Gandesa els concreti la imputació i l'inici del procediment davant de tribunal popular, el competent en casos de delicte d'incendi forestal.

D'altra banda, la interlocutòria judicial també estableix continuar la causa per la presumpta imprudència greu de Carles Font a través del procediment abreujat. En aquest sentit, la jutge clou provisionalment la instrucció de les diligències prèvies, després de més de dos anys d'investigació, i acorda traslladar les actuacions a les acusacions perquè determinin si sol·liciten el sobreseïment de la causa o formulen acusació, o si, excepcionalment, volen alguna diligència complementària.

Així, les parts tenen temps fins al 17 de novembre per presentar els escrits d'acusació o la petició de més diligències, abans que s'obri judici oral per la via penal.

En la mateixa interlocutòria, la jutge també denega la petició d'acarament, que una part de l'acusació particular va demanar, entre Delta 0 i alguns testimonis. La jutge argumenta que aquesta petició és una mesura extraordinària d'investigació "de dubtosa utilitat", i no considera procedent sotmetre l'imputat a aquesta pràctica després que Carles Font s'acollí al dret de respondre només a les preguntes de la seva defensa.

Mostrar formulari de contacte