Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La línia de la Pobla i les estacions d'esquí, entre les prioritats de les noves inversions de FGC

La línia de la Pobla i les estacions d'esquí, entre les prioritats de les noves inversions de FGC

El Govern aprova una aportació de 130 milions d'euros a l'empresa pública per als propers dos anys L'ens gestiona actualment cinc complexos de muntanya del Pirineu
La Molina - Half Pipe
04/01/2012 10:36

El Govern ha aprovat la subscripció del contracte programa entre la Generalitat i Ferrocarrils de la Generalitat per al període 2011-12, que assegura el finançament de l'empresa pública fins a finals d'aquest any. L'aportació total de la Generalitat és de quasi 130 milions d'euros, repartits a parts iguals entre el nou any i l'anterior.

A banda de les línies metropolitanes, entre les prioritats de les aportacions hi ha la línia Lleida-La Pobla de Segur i la promoció i foment del sector turístic de muntanya, juntament amb la millora general de les infraestructures ferroviàries. Cal recordar que actualment FGC està gestionant les estacions de La Molina, Vall de Núria, Port Ainé, Espot i Tavascan, si bé estudia privatitzar-ne la gestió.

Segons el Govern, l'aportació ha de garantir "l'optimització dels recursos humans adequant-los a les necessitats de cada moment i activitat d'acord amb l'escenari pressupostari de la Generalitat".

La signatura del nou contracte programa es deriva de la finalització de l'anterior, vigent del 2005 al 2010. És un tràmit necessari per a disposar d'un préstec de 122 milions d'euros i per negociar un tram de 137 milions d'euros inclòs a l'avantprojecte de Pressupostos de la Generalitat del 2012.

Mostrar formulari de contacte