Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La limitació de moviments per la crisi sanitària del coronavirus es nota a la frontera d'Andorra

La limitació de moviments per la crisi sanitària del coronavirus es nota a la frontera d'Andorra

Hi poden passar treballadors fronterers i camions de mercaderies. La policia espanyola també permet circular les persones que tenen una visita mèdica al Principat

Recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat (Foto: ANA)
Recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat (Foto: ANA)
16/03/2020 12:50

La limitació de desplaçaments davant dels requeriments de confinament domiciliari per evitar la propagació del coronavirus s'està notant aquest dilluns a la frontera que separa Catalunya amb Andorra. Des de primera hora del matí, la policia espanyola atura tots els vehicles que hi arriben a aquest punt per comprovar quin és el motiu pel qual entren o surten del Principat.

Segons han declarat des del cos policial, els fronterers que hi van a treballar poden passar sempre i quan presentin la targeta de permís de treball. També ho poden fer aquelles persones que tenen alguna visita mèdica i que els mostrin el comprovant de la cita. A més, el transport de mercaderies també es manté i s'han pogut observar algunes aglomeracions de camions.

Segons ha informat la policia, els treballadors fronterers que accedeixen al Principat ho han de fer només per motius laborals i amb la condició que després de la jornada tornin a casa seva. Mentre, els andorrans que volen creuar cap a Catalunya, han de justificar també si és és per feina o un motiu de força major, amb la qual cosa, les repatriacions estan permeses. Pel que fa a les mercaderies, des de la frontera asseguren que el tràfic de vehicles ha estat menor del que és habitual, a causa del tancament de molts establiments a tots dos territoris.

Des del govern andorrà ja es va informar que aquestes mesures no impliquen, en cap cas, un tancament complet de les fronteres. Tot i així, al llarg del matí s'han detectat al pas fronterer diversos cotxes amb matrícula espanyola que volien accedir al país sense complir algun dels requisits permesos i tan sols ho volien per oci. En aquest cas, se'ls ha fet girar cua. A banda de la frontera, la Guàrdia Civil de la duana també està aturant tots els vehicles però, en aquest cas, la seva funció és més informativa de la situació que s'està vivint i no tant de control.

Mostrar formulari de contacte