Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La línia de tren de la Pobla de Segur comptarà amb una nova freqüència que sortirà al migdia de Lleida

La línia de tren de la Pobla de Segur comptarà amb una nova freqüència que sortirà al migdia de Lleida

FGC ajustarà els horaris per millorar les connexions amb l'alta velocitat i incrementar la demanda de viatgers
La Comissió de seguiment de la línia de tren Lleida-La Pobla de Segur s'ha reunit a la Pobla de Segur (Foto: ACN/Marta Lluvich)
01/03/2023 12:25

La línia de tren de la Pobla de Segur comptarà ja el proper abril amb una nova freqüència que sortirà al migdia de Lleida. D'aquesta manera els veïns del Pallars no hauran d'esperar a darrera hora de la nit per tornar al seu lloc de residència. La decisió dona resposta a la demanda formulada pel territori, arran de la qual també es farà l'ajust en alguns horaris per millorar les connexions amb l'alta velocitat i incrementar la demanda de viatgers, que podria ascendir a 32.760 viatgers/any. 

Pel que fa als ajustos horaris, el primer tren de Lleida a la Pobla de Segur s'avançarà 15 minuts i sortirà a les 4.59 h. També partirà 15 minuts abans el tren que surt de Lleida a les 7.47 h per connectar amb el tren d'alta velocitat Avant amb destinació Barcelona. L'avançament de l'hora de sortida del primer tren de Lleida, a les 4.59 h, també implicarà que el primer tren des de la Pobla de Segur arribi a Lleida 15 minuts abans, a les 8.26 h, perquè les persones puguin iniciar l'activitat a les 9 h.

Segons informa l'ACN, en la mateixa línia d'ampliar i millorar el servei, els dos trens que fins ara circulaven entre Lleida i Balaguer al migdia, perllongaran el seu trajecte amb origen i destinació a la Pobla de Segur. Així doncs, sortiran de Lleida a les 13.39 h i de la Pobla de Segur a les 13 h. Fins ara ho feien a les 13.30 h de Lleida i a les 14.08 h de Balaguer.

La proposta, que s'ha sotmès a valoració per part de la Comissió, és fruit de l'anàlisi que ha fet Ferrocarrils de la demanda que podia suposar cadascuna de les millores proposades. La companyia n'ha valorat també les implicacions en termes de nous ingressos, de cost i d'oportunitat.

La línia Lleida – La Pobla assoleix les millors xifres de la història

Durant la Comissió de Seguiment, Ferrocarrils ha presentat els resultats de l'any 2022 en termes de demanda, qualitat del servei, inversions executades i tancament de la temporada del Tren dels Llacs. L'any passat, la línia Lleida - La Pobla de Segur va assolir els millors resultats des del 2016, primer any d'explotació del servei ferroviari per part de Ferrocarrils, i va superar les xifres prepandèmia. Així, durant el 2022 es van fer 278.000 viatges, un 34% més que l'any anterior i un 10,5% més que el 2019.

Els principals indicadors de qualitat del servei de Ferrocarrils a la línia Lleida - La Pobla de Segur també van assolir valors molt elevats. L'Índex de Control de Qualitat, que permet controlar diàriament i de manera objectiva el grau de compliment del servei real respecte al servei programat, va ser d'un 99,61% a la línia; i l'Índex de Satisfacció, mesurat a partir d'enquestes, es va situar en els 79 punts, el millor de totes les línies de Ferrocarrils. Pel que fa a la puntualitat s'ha situat en el 99,41%.

Les inversions fetes a la línia durant el 2022 es van xifrar en 12,09 milions d'euros entre infraestructura (71%), material mòbil (22%), senyalització i comunicacions (5%) i altres (2%). Les actuacions en infraestructura es van centrar en l'eliminació de passos a nivell, el reforç d'estructures de contenció en vessants, la rehabilitació de ponts i la renovació de la via.

Pel que fa al Tren dels Llacs, l'any passat es va tancar amb 5.820 persones visitants entre les circulacions del tren històric i del panoràmic. Aquest any, està previst que comenci la temporada el 22 d'abril i la finalitzi el 28 d'octubre. 

Descartat un hangar a la Pobla de Segur

En un altre ordre de coses, el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Antoni Segarra, ha descartat construir un hangar a la Pobla de Segur argumentant que els trens es reparen a la nit a Lleida.

Mostrar formulari de contacte