Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Lliga Femenina de bàsquet tindrà 16 equips la temporada 2020-2021

La Lliga Femenina de bàsquet tindrà 16 equips la temporada 2020-2021

Diversos clubs rebutgen la decisió i adverteixen de la previsió de reducció d'ingressos. Paral·lelament, la Federació Catalana confirma que dóna per finalitzades totes les seves competicions d'enguany, categories sèniors incloses
28/04/2020 15:20

La Lliga Femenina Endesa de bàsquet tindrà 16 equips, dos més que fins ara, aquesta propera temporada 2020-2021. La decisió l'ha anunciat aquest dilluns la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) després d'una reunió telemàtica amb els 14 clubs que fins ara han conformat la competició, entre els quals hi ha el Cadí La Seu.

L'ens estatal ha explicat que el motiu d'aquesta ampliació és que s'ha decidit que, a causa de la dificultat per finalitzar la Lliga 2019-2020 per la pandèmia del coronavirus, no hi haurà descensos d'equips de la màxima categoria però, en canvi, sí que es mantenen els dos ascensos previstos des de la Lliga Femenina-2.

A la reunió es va acordar per unanimitat donar per acabada la temporada però, en canvi, hi va haver discrepàncies sobre aquesta ampliació del nombre d'equips. Una part important dels clubs s'han mostrat en contra d'aquesta mesura, tenint en compte que els suposarà un esforç econòmic addicional en aspectes com ara logística o desplaçaments i que, a més a més, a causa de l'impacte econòmic del coronavirus, auguren una reducció d'ingressos pel que fa a conceptes com ara patrocinadors o taquillatge. Sobre aquesta darrera qüestió, els dirigents dels equips han demanat a la FEB que els compensi amb alguna mesura de suport, com podria ser la reducció de l'import del cànon d'inscripció o d'altres taxes.

Sobre tot plegat, en un comunicat, la FEB ha dit que abans no acabi aquesta setmana "emetrà una resolució", que comunicarà prèviament als clubs implicats, "en la qual es determinarà el procediment pel qual es resol la present Lliga (2019-2020), després que s'ha contrastat la dificultat de seguir disputant-la".

Temporada finalitzada per a tots els equips del Sedis

Paral·lelament, aquest dimarts la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha anunciat la decisió definitiva de donar per finalitzades "totes" les competicions federades d'aquesta temporada 2019-2020, categories sènior incloses. Ara fa deu dies la institució del bàsquet català ja va explicar que, si el Govern espanyol allargava l'estat d'alarma tal com ha passat, només s'acabarien aquells torneigs de categoria sènior i júnior, però finalment ha decisit anar més enllà i tancar definitivament totes les competicions pel que fa a la campanya actual, cosa que implica, ara sí, la totalitat d'equips del Sedis Bàsquet.

La decisió s'ha justificat perquè "els diferents escenaris de desescalada del confinament, fets públics fins ara, coincideixen en que la pràctica d’esports d’equip només serà possible en la última de les diferents fases previstes, el que impossibilita reiniciar les Fases Regulars de les competicions oficials encara no suspeses". La proposta final que es presenti, "probablement", no contemplarà "cap descens per aquesta temporada", i que "els ascensos es ponderin en funció del sistema final de cada competició", expliquen des de la Federació mateix.

L'anunci l'ha fet per via telemàtica el president de l'FCBQ, l'urgellenc Ferran Aril. S'ha començat a estudiar "nous models de competicions per la temporada 2020-2021", que en tot cas "caldrà interpretar com a excepcionals i transitoris", atesa la perspectiva actual i "tenint en compte que no es poden preveure fases al juliol i qui sap si al setembre", i que "no sembla que es pugui garantir l’inici de les competicions en les dates que eren habituals fins ara".

Ferran Aril hi afegeix el fet que "es desconeix quan les instal·lacions esportives seran aptes per començar a entrenar; i si es produirà (esperem que no) un rebrot de la pandèmia, i que "les restriccions al transport aeri, les condicions d’allotjament en hotels i els preus dels bitllets i pernoctacions que, si bé no afectarien directament les nostres competicions, si que ho fan per als clubs catalans que participen en les d’àmbit estatal", com és el cas del Cadí La Seu a la Lliga Femenina. Per tot plegat, Aril conclou que "en aquesta conjuntura, l’escenari no és gens clar", però assegura que "es treballarà amb les dades disponibles per tal de poder presentar un projecte de competicions, excepcional i transitori, que conjugui els interessos esportius i econòmics de totes les entitats i s’ajusti a les especials circumstàncies del moment. 

També s'ha detallat als clubs que "a fi de poder iniciar la propera temporada sense que les obligacions econòmiques que això implica provoquin tensions de liquiditat en la tresoreria", s'ha decidit que durant el mes de maig s’abonarà, en el compte federatiu de cada Club, els imports corresponents als conceptes explicats en anteriors circulars. Alhora, s'està negociant, amb les corredories de les assegurances esportives, "per determinar un extorn parcial de la prima d’assegurança abonada, i el qual serà abonat tant bon punt s’arribi a un acord".

  • Partit del Cadí La Seu 2019-2020 contra l'Ensino (Foto: Agustí Peña)
  • Intervenció telemàtica de Ferran Aril (Imatge: FCBQ)

Mostrar formulari de contacte