Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'La maleta mexicana', nova proposta del Cicle de Memòria Històrica a la Seu d'Urgell

'La maleta mexicana', nova proposta del Cicle de Memòria Històrica a la Seu d'Urgell

El film, premiat en diversos festivals, es podrà veure aquest divendres al vespre (19.00 h) a Cinemes Guiu. L'acte inclourà un col·loqui amb Pau Chica i Jordi Bartolí
29/04/2021 10:46

Aquesta setmana es reprèn el Cicle de Memòria Històrica a la Seu d'Urgell. Demà divendres dia 30, a les 7 del vespre, Cinemes Guiu oferirà la projecció del film 'La maleta mexicana', de Trisha Ziff, que explica la història de 4.500 negatius de fotografia que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David "Chim" Seymour van fer durant la Guerra Civil espanyola. Aquests negatius es van donar per perduts durant la guerra, però van aparèixer 70 anys després.

La projecció anirà acompanyada d'un posterior col·loqui, amb la intervenció de l'historiador urgellenc Pau Chica i del fotoperiodista nord-català Jordi Bartolí, nebot del protagonista del film 'Josep' i reporter de guerra. Bartolí, que actualment resideix al poble de Matamala (Capcir), ja va participar ara fa dos mesos en el primer acte del cicle: la presentació de la pel·lícula 'Josep' a la Seu, juntament amb l'actor Sergi López, que hi posava la veu.

'La maleta mexicana', estrenat l'any 2011, va ser premiat en festivals com els de Sant Sebastià, Tolosa de Llenguadoc, Karlovy Vary, Morella i el Doc Miami.

Dues projeccions més a la Seu i una trobada a Ossera

El Cicle de Memòria Històrica continuarà divendres vinent, 7 de maig, amb 'El món de Pau Casals', de Joan Baptista Bellsolell, en un acte que inclourà un col·loqui amb l'antropòloga Cinta Pujal i l'historiador Josep M. Figueres.

Més endavant, el 28 de maig i també a Cinemes Guiu, es podrà veure 'L'últim aviador', film que va dirigir el cineasta d'Organyà Francesc Betriu. La presentació serà a càrrec del crític de cinema Joan Ferrer i en el debat posterior hi participaran Nieves López (de la Filmoteca de València) i Pau Chica.

El conjunt d'actes finalitzarà el 19 de juny amb la Trobada Testimonial dels Descendents de l'Exili, una jornada que tindrà lloc al poble d'Ossera entre les 12 del migdia i les 8 del vespre. Hi haurà una conferència amb la historiadora Noemí Riudor, un dinar, una taula rodona i una activitat de lectures i imatges amb Genissa González.

El cicle, organitzat per Cinemes Guiu i els Artesans d'Ossera, té el suport de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, DACSA Produccions, l'Arxiu Nacional d'Andorra, la Filmoteca de Catalunya, Memòrial Democràtic i les llibreries La Puça i Purgimon.

  • 'La maleta mexicana'
  • Cicle de Memòria Històrica, a la Seu i Ossera

Mostrar formulari de contacte