Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet promou la compra de carn i peix amb tàpers

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet promou la compra de carn i peix amb tàpers

Del 4 a l’11 de juny, hi haurà un punt informatiu a la plaça de Les Monges de la Seu d'Urgell on es regalarà un joc de tres carmanyoles per família. La majoria d'establiments s'han adherit a la campanya de sensibilització
Campanya per utilitzar tàpers en la compra de carn i peix (Foto: Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet)
02/06/2022 14:40

Amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet iniciarà el pròxim dissabte, 4 de juny, una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre el fet que la compra de carn i peix amb tàpers és una pràctica sostenible. L'ens ha enviat una carta a totes les famílies urgellenques per informar que es regalarà a cada unitat familiar un joc de tres carmanyoles, que es podran recollir al punt informatiu que s'instal·larà a la plaça de les Monges fins a l'11 juny, de les deu del matí a les set de la tarda.

Fins ara, les peixateries i les camiseries embolicaven sempre la carn i el peix amb un paper plastificat i una o dues bosses de plàstic. Tots aquests envasos es converteixen en residus quan el consumidor arriba a casa seva i són difícils de reciclar perquè estan bruts de restes del menjar que contenen. D'altra banda, els consumidors que optaven per una alternativa més sostenible, com anar a comprar amb el seu tàper reutilitzable, podien topar amb la dificultat que l’establiment no ho acceptés per possibles problemes sanitaris. Per evitar això, recentment s’ha aprovat una modificació legal que garanteix al consumidor el seu dret a comprar amb aquest tipus d'envasos.

Des d'ara ja es pot anar a comprar portant un tàper per a la carn o el peix, una bossa de roba per a la fruita i verdura, un pot de vidre per a les llegums o fins i tot una ampolla per al suc de taronja.

Adhesió dels establiments

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha visitat totes les carnisseries i peixateries de la Seu d’Urgell per explicar els avantatges de fomentar la compra dels seus productes amb tàpers, evitant els plàstics d’un sol ús. La majoria dels establiments s’han adherit a la campanya i informaran els seus clients de les avantatges de comprar carn i peix amb recipients reutilitzables.

Continua la campanya 'Qui recicla, guanya'

Els ciutadans també tindran l’oportunitat d’adherir-se al punt informatiu habilitat a la plaça de les Monges a la campanya “Qui recicla, guanya”, vinculada a la posada en funcionament dels contenidors intel·ligents al carrer, a través dels quals el ciutadà s'identifica amb el mòbil quan llença les escombraries. Amb aquesta proposta, les persones que reciclen de manera regular poden pagar fins a 60 euros menys cada any en el rebut de les escombraries.

Mostrar formulari de contacte