Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat de l'Urgellet fomenta el reciclatge d'objectes en desús

La Mancomunitat de l'Urgellet fomenta el reciclatge d'objectes en desús

L'ens ofereix vals de descompte als qui portin peces abandonades a l'estand instal·lat aquesta setmana a la plaça de les Monges. La campanya també dóna a conèixer tots els locals de venda de segona mà de la Seu
Estand de la Mancomunitat d'Escombraries a la plaça de les Monges
21/11/2017 11:05

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha endegat aquesta setmana una nova campanya, en aquest cas centrada en el reciclatge de material en desús. Des de dissabte passat i fins aquest diumenge vinent dia 26, l'ens de gestió dels residus ha instal·lat un estand informatiu a la plaça de les Monges de la Seu, que roman obert entre les 10 del matí i les 6 de la tarda per informar sobre aquesta activitat i, alhora, animar els veïns i veïnes a portar-hi objectes que ja no facin servir.

Per incentivar aquesta proposta, la Mancomunitat ha repartit a totes les llars de l'Urgellet un tríptic informatiu. Amb la presentació d'aquest full i la pertinent identificació, les persones que hi portin peces que ja no necessiten rebran un val de 3 euros per comprar a les botigues de segona mà de la Seu, entre les quals hi ha ReStart, l'establiment que la institució supracomarcal té a l'avinguda Valira, al costat de la plaça Bisbes Prínceps.

La campanya remarca que els objectes en desús que es poden portar poden ser molt diversos. Entre els més habituals hi ha electrodomèstics antics, roba vella, calçat, material esportiu, mobles o llibres. Tots els objectes recollits s'enviaran a la deixalleria comarcal, al polígon industrial de Castellciutat, que habitualment està oberta per a tothom qui hi vulgui portar directament els materials que ja no fa servir o que li fan nosa a casa. Quan els objectes arriben a la deixalleria, els tècnics valoren en quin estat es troben i, si encara són aprofitables, s'envien a alguna de les botigues de segona mà que hi ha a la comarca. Amb tot plegat s'ajuda a reduir el volum de residus generat a l'Alt Urgell.

Inauguració de Grapats Encants

En aquest sentit, a banda de la mateixa botiga de la Mancomunitat, la campanya també dóna a conèixer els altres establiments de la Seu que ofereixen objectes reciclats. És el cas del Taller Claror i la botiga de roba Grapats, gestionats per entitats sense ànim de lucre i que treballen per la integració social i laboral.

A aquests locals s'hi afegirà aquesta setmana mateix un nou local, Grapats Encants, que estarà ubicat al carrer Canonges número 5 i que vendrà objectes reutilitzables no electrònics. La inauguració d'aquest nou projecte de Càritas d'Urgell serà aquest dissabte, dia 25, a les 9 del matí. El local està precisament a la zona on cada dissabte es fa els Encants dels Canonges, un mercat setmanal on tothom qui vulgui hi pot posar a la venda objectes antics.

Mostrar formulari de contacte