Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat justifica l'increment de la taxa d'escombraries

La Mancomunitat justifica l'increment de la taxa d'escombraries

L’augment, que seria de 2 euros mensuals, compensaria la rebaixa de l’impost dels darrers dos anys El PSC-Progrés considera la pujada d'un 30% de “desproporcionada” i proposarà al plenari de la Seu l'aturada de la mesura
Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet
29/01/2010 12:23

El president de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, Jordi Calvet, ha defensat en declaracions a RàdioSeu la gestió de l’ens i ha justificat l’increment de la taxa d’escombraries per compensar anteriors rebaixes i el descens dels ingressos per reciclatge.

L’augment vindria motivat com a compensació pel fet que durant els dos anys anteriors l’impost s’havia abaixat, després de la concessió del servei de recollida a l’actual empresa, que ara no pot fer front a les pèrdues econòmiques i amenaça de renunciar, “fet que comportaria una forta repercussió per als consistoris”, indica Calvet.

El president de l’ens puntualitza, a més, que “si s’hagués mantingut l’anterior empresa concessionària el rebut anual seria de 103 euros, molt més elevat que no pas l’actual i no s'hauria estalviat 760.000 euros”. Alhora, lamenta que “tot i que la crisi econòmica afecta tothom, les coses passen quan passen i malgrat que no és desitjable s’ha de fer aquest pas, essent conscients que s’ha ampliat serveis i que l’actual empresa que gestiona la recollida continua en una situació ‘delicada’”.

En el mateix sentit, des de la Mancomunitat d’Escombraries s'indica que de cara a la factura l’increment representarà menys de 2 euros mensuals. I s'afegeix: “Pretenem compensar el fet que ara la Mancomunitat recapta menys en concepte de reciclatge perquè la gent cada cop recicla més pel seu compte”.

 Valoració de la tasca de la Mancomunitat

Calvet ha volgut subratllar a RàdioSeu que la gestió de la Mancomunitat d'Escombrarires de l'Urgellet és ‘impecable’, “fet demostrat amb els guardons constants des de la Generalitat”. Així mateix, ha qualificat de “malintencionada” la postura del PSC-Progrés, que no ha assistit a cap de les reunions informatives convocades. “No val el populisme ni les mitges veritats, cal treballar tots per aportar idees i sumar”, ha conclòs.

Des de la Mancomunitat s’ha afirmat que entre el 2001 i el 2002, en l’etapa de govern de Progrés, també es va dur a terme un increment d’unes proporcions semblants. També s'ha descartat que l'increment de l'impost estigui vinculat a la compra del nou local de la Mancomunitat.

Alarma de Progrés


El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha denunciat la previsió d’augmentar un 30% la taxa de recollida per part de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. El grup socialista presentarà dilluns vinent una proposta al plenari en què demana que el consistori urgellenc "s'hi pronunciï en contra i demani a la Mancomunitat la suspensió de la nova taxa", de la qual se'n va fer l'aprovació inicial el 20 de novembre. La consideren “injustificable” en la situació econòmica actual.

Mostrar formulari de contacte