Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat repartirà embolcalls ecològics per als esmorzars a l'escola

La Mancomunitat repartirà embolcalls ecològics per als esmorzars a l'escola

Els estris es lliuraran pròximament als alumnes dels centres educatius L’objectiu de la iniciativa,  molt innovadora, és reduir l’ús del paper d’alumini
Embolcall ecològic
08/10/2008 19:32

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet repartirà pròximament entre els escolars dels municipis mancomunats un innovador embolcall ecològic per als esmorzars al col.legi. Aquesta mesura pretén reduir l’ús del paper d’alumini, ja que és un material molt contaminant i que requereix un procés de reciclatge més complex que d’altres residus.

L’estri que es lliurarà als alumnes encara no s’ha utilitzat mai a Catalunya i té l’avantatge que s’adapta a la mida de qualsevol aliment, evitant els inconvenients de les carmanyoles. Es tracta d’un tovalló de tela, cobert amb una capa de plàstic per un costat. Té dues cintes de velcro que permeten deixar l’entrepà ben protegit. El gerent de la Mancomunitat, Jordi Vilaró, ha assenyalat que amb aquest nou embolcall “s'afavoreix la reutilització, clau en la gestió dels residus”.

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet és pionera des de fa molts anys en el reciclatge a Catalunya. Tanmateix, segons ha explicat Vilaró, “ara s’afronta un concepte més difícil d’assimilar: intentar produir menys escombraries per fer un món més sostenible”. Dins d’aquesta línia s’engloba aquesta iniciativa, així com la proposta que es donarà a conèixer durant la Fira de Sant Ermengol. Els pròxims dies 18 i 19 d'octubre es repartiran bosses de roba entre els ciutadans per tal que no utilitzin bosses de plàstic quan vagin a comprar.

Els professors dels col.legis dels municipis de la Mancomunitat d’Escombraries tindran a la seva disposició ben aviat algunes unitats dels embolcalls, que s’encarregaran de lliurar. Abans, però, els pares rebran informació sobre l'ús de l'estri.

Mostrar formulari de contacte