Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mancomunitat vol reduir la utilització de bosses de plàstic

La Mancomunitat vol reduir la utilització de bosses de plàstic

Totes les famílies rebran el mes d’octubre una bossa de roba reutilitzable L’Alt Urgell és la comarca catalana que més residus recicla, amb un 50% del total

Contenidors d'Escombraries
Contenidors d'Escombraries
31/07/2008 12:21

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet prepara una nova campanya mediambiental. En aquesta ocasió la iniciativa ecològica estarà destinada a reduir el consum de bosses a l’hora d’anar a comprar. El pròxim mes d’octubre està previst que des de l’ens es distribuexi a totes les famílies dels municipis mancomunats una bossa de roba reutilitzable.

El gerent de la Mancomunitat, Jordi Vilaró, ha justificat la campanya per “evitar l’ús absurd d’una pila de bosses, que en la majoria dels casos tenen una durada de 20 minuts”. Vilaró disposa d’estudis tècnics que estipulen que cada família genera una mitjana de sis bosses setmanals. “Si s’aconsegueix substituir-les, parlem de milers de bosses, que evitarien el malbaratament de recursos”, afirma.

A l’hora d’anar a comprar, Vilaró aconsella utilitzar el carro de la compra, la bossa de roba o bé un cistell. En opinió del gerent de la Mancomunitat, “acostumar-se a fer servir aquests estris no implica molt d’esforç i, en canvi, són sistemes molt més respectuosos amb el medi ambient”.

L’Alt Urgell, líder del reciclatge a Catalunya

L’Alt Urgell és la comarca catalana que recull selectivament més residus, arribant fins a la meitat del total. Al Pallar Jussà el reciclatge és del 39%. La recollida orgànica és la que més costa, i la Generalitat preveu incidir en iniciatives que ja funcionen en altres comarques, com ara el Pallars Sobirà, on es duen a terme experiències d’autocompostatge individual i comunitari.

El gerent de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha indicat que aquesta xifra és molt satisfactòria per a l’Alt Urgell, i “encara és més elevada als municipis mancomunats, on el percentatge s’incrementa fins al 52%”. Per Vilaró, “les dades no són noves i confirmen que any rera any la població està més conscienciada i s’esforça més en el reciclatge”.

Als municipis que formen part de la Mancomunitat actualment s’està duent a terme també la instal.lació de cubells a les cuines per a la recollida selectiva i el repartiment de garrafes per reciclar l’oli de la cuina.

Mostrar formulari de contacte