Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La marca d'automòbils Tramontana fixa l'aeroport de la Seu com a base de proves

La marca d'automòbils Tramontana fixa l'aeroport de la Seu com a base de proves

La prestigiosa firma catalana de cotxes esportius vol captar clients a través del camp de vol El conveni també ha de permetre l'arribada d'aviació corporativa, tant privada com en aerotaxis
Aeroport - Cotxe Tramontana
05/02/2015 18:02

La prestigiosa firma catalana Tramontana, referent mundial en cotxes esportius personalitzats, utilitzarà l'Aeroport Andorra-la Seu com a base de proves per als seus vehicles i per a la captació de clients.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través d'Aeroports de Catalunya, i l'empresa catalana-andorrana IDTR (Internacional distribucions Tramontana), societat constituïda per Pyrénées SL i Tramontana, han signat un conveni de col·laboració pel qual la companyia catalana usarà les instal·lacions de l'aeroport per fer-hi proves i exposar els seus vehicles i prototips en fase de desenvolupament.

L'objectiu d'IDTR és aprofitar l'aeroport Andorra-la Seu per captar clients internacionals, ja que a la pista tindran l'ocasió de provar totes les prestacions dels cotxes i per participar en demostracions. Alhora, es vol potenciar l'arribada d'aviació corporativa, tant privada com en aerotaxis.

Aeroports de Catalunya pactarà el calendari i horaris d'ús amb IDTR per combinar l'arribada d'avions amb la utilització de la pista per fer les proves i presentacions dels cotxes. Així, els serveis de lloguer de pista i plataforma seran un servei més de l'aeroport, que amb aquesta activitat també es promourà internacionalment.

Aeroports de Catalunya valora de forma molt positiva que aquesta empresa vulgui utilitzar l'aeroport tant per fer les presentacions dels seus productes com per usar-lo de benvinguda dels seus clients. Com a aeròdrom privat només hauria pogut llogar l'espai de l'aeroport per a proves, però en ser ara aeroport comercial fa que l'empresa no només utilitzi l'espai per a presentacions sinó com que també l'usi com a porta d'entrada pels clients potencials que arribaran de tot Europa, ja que venen a veure un cotxe exclusiu fabricat de forma artesanal.

Vehicles únics

La marca Tramontana, creada el 2005, té la seva seu a Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà). Des d'allà ha dissenyat alguns dels models de cotxes esportius més revolucionaris i exclusius dels darrers anys. El seu model principal es fabrica a gust del comprador i es poden triar els materials, el color, la pell de la tapisseria i l'equipament.

El cotxe es pot adquirir en format monoplaça o biplaça i té semblances amb els monoplaces de fórmula 1. El seu xassís és de fibra de carboni i això fa que el cotxe pesi menys i pugui córrer més. Només se'n fabriquen 12 a l'any, fet que provoca que la llista d'espera per comprar-lo sigui considerable.

Mostrar formulari de contacte