Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Marxa Pirineu ultima les inscripcions

La Marxa Pirineu ultima les inscripcions

Els aficionats encara es poden apuntar mitjançant el nou web de l'XCircuit. La clàssica prova entre Lles i Aransa es disputarà aquest diumenge, dia 21, amb previsió de molt bones condicions de neu

16/01/2018 17:40

L'organització de la Marxa Pirineu-Memorial Frederic Roura d'esquí de fons ja està ultimant els detalls de l'edició d'enguany, que es disputarà aquest diumenge mateix, dia 21. La prova, que surt de l'estació de Lles de Cerdanya i finalitza a Aransa, és l'única de l'Estat que enllaça dos complexos d'esquí nòrdic.

Les inscripcions encara estan obertes a través del nou web www.xcircuit.cat. I és que una de les novetats de la Marxa Pirineu d'enguany és que s'incorpora al calendari del nou circuit de marxes d'esquí nòrdic impulsat des de l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra. De fet, aquesta serà la primera prova puntuable de l'XCircuit, després que el passat dia 7 la Marxa Patufet de Sant Joan de l'Erm va quedar ajornada pel mateix.

Justament pel que fa a l'estat de la neu, es preveu que els participants es trobin amb una de les millors situacions dels darrers anys per aquestes dates. Tant Lles com Aransa presenten una neu de molt bona qualitat, caiguda els darrers dies, amb gruixos de fins a 75 cm i tots els circuits oberts, tal com passa ara mateix amb la resta d'estacions catalanes tant de nòrdic com d'alpí. A més a més, l'estrena de l'XCircuit també es vol aprofitar per potenciar que es recuperi el caràcter popular de les marxes de fons, per tal que, més enllà dels resultats esportius, hi participin com més aficionats millor.

Categoria familiar a la prova de 14 km

La Marxa Pirineu es pot fer en les distàncies de 25 i 14 quilòmetres. A la prova llarga, els participants surten de Cap del Rec (a les 10 del matí) i passen pel punt de control de la Pista, des d'on van cap a Pradell i Pollineres. Des d'allà es baixa cap a la base d'Aransa, tot passant per tres punts més de control. El tancament dels controls serà a les 12 del migdia a Pollineres, a 3/4 d'1 a Prat Miró i, finalment, a les 2 de la tarda a Aransa.

De la seva part, la prova de 14 km, amb sortida també a Lles (10.15h), inclou una categoria familiar, a la qual s'hi poden apuntar un mínim de tres membres d'una mateixa família dels quals almenys un ha de ser el pare, la mare, l'avi o l'àvia. S'hi poden apuntar tants membres com es vulgui, tot i que només es comptarà el temps dels tres primers a arribar.

Recollida de dorsals a la Seu i servei d'autocar

Els qui vulguin recollir els dorsals a la Seu d'Urgell ho podran fer el dia abans, dissabte, entre les 10 del matí i la 1 del migdia a l'Oficina de Turisme de l'Espai Ermengol. També es podran recollir a l'estació de Lles just abans de la cursa, diumenge entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del matí.

D'altra banda, diumenge hi haurà servei d'autocar per pujar fins a la cursa. El bus sortirà de Martinet a les 7 del matí per portar els participants que ho desitgin fins a Lles, i al final de la cursa els tornarà a Lles des d'Aransa, entre 2/4 d'1 del migdia i les 4 de la tarda.

Dissabte, la Micro Pirineu

A més a més de la Marxa Pirineu, l'agenda del cap de setmana també inclou la disputa de la Micro Pirineu, per a joves fondistes nascuts entre els anys 2004 i 2015, que se celebrarà a Aransa. La primera sortida serà a 2/4 d'11 del matí, en la categoria Infantil II (U14). La seguiran les categories infantil I (U12), benjamí (U10), pollet (U8) i bacteri (U6 i U4). La prova puntua per a la Copa Catalana i la Copa Nins.

  • Marxa Pirineu
    Marxa Pirineu
  • Micro Pirineu 2018
    Micro Pirineu 2018

Mostrar formulari de contacte