Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La matinada de dissabte a diumenge, canvi a l'horari d'hivern

La matinada de dissabte a diumenge, canvi a l'horari d'hivern

Es podrà dormir una hora més perquè quan siguin les tres, es tornarà a les dues Aquesta mesura s'implementa al conjunt de la Unió Europea per millorar l'eficiència en la despesa energètica
Rellotge canvi horari hivern
28/10/2011 10:53

La matinada de dissabte a diumenge caldrà endarrerir una hora els rellotges. D'aquesta manera quan siguin les tres, es tornarà a les dues i es podrà gaudir una hora més per dormir. Aquesta mesura s'implementa al conjunt de la Unió Europea per millorar l'eficiència en la despesa energètica.

Per què realitzem el canvi d'hora?


Durant l'horari d'estiu hi ha un major aprofitament de la llum del dia i es redueix la despesa energètica associada a l'ús de llum artificial. És durant aquests set mesos que s'estalvia energia. Segons dades de l'Institut Català d'Energia, aquest canvi horari ha suposat per al conjunt de llars catalanes un estalvi de 25 milions d'euros pel menor cost d'energia, per l'estalvi en il·luminació.

Per què no mantenim l'horari d'estiu tot l'any?

Si continués l'horari d'estiu durant tot l'any, l'estalvi energètic associat a l'allargament de la llum natural durant les tardes es mantindria. Però això no compensaria el consum addicional que suposa enllumenar una hora més de foscor al matí. D'altra banda, la major part dels ciutadans prefereix que al matí, a les hores quan es desplacen per treballar o estudiar, sigui de dia.

Mostrar formulari de contacte