Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'àmbit esportiu i l'economia centren els missatges electorals d'aquest dissabte

L'àmbit esportiu i l'economia centren els missatges electorals d'aquest dissabte

Progrés aposta perquè la ciutat sigui un referent en el món de l'esport CIU proposa un campus esportiu com aposta estratègica de turisme, formació i qualitat de vida ERC explica a peu de mercat les propostes en promoció econòmica i turística El PP advoca per potenciar el turisme a la Seu i crear el nou polígon industrial
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
07/05/2011 20:14

Els esports han estat l'eix programàtic que Progrés i CIU han explicat aquest dissabte en roda de premsa. D'altra banda, novament l'economia ha centrat bona part de les exposicions polítiques dels grups que opten a l'alcaldia de la Seu. Ha estat el cas d'ERC i el PP. El mercat setmanal ha estat un bon aparador per donar a conèixer els programes electorals.

Progrés

L'alcaldable de Progrés, Òscar Ordeig, aposta perquè la Seu sigui un referent de l'esport i proposa estudiar la possibilitat d'adequar la piscina municipal actual com a piscina climatitzada, cobrint-la amb un sistema telescòpic. Segons ha indicat el cap de llista socialista, "aquesta mesura, molt més econòmica i realista que una nova infraestructura, garantiria als urgellencs la pràctica de la natació durant tot l’any".

En l'àmbit esportiu, Progrés es compromet també a garantir un bon manteniment de totes les instal•lacions esportives, utilitzades per un gran nombre de clubs esportius "que fan una tasca social molt important i que l'Ajuntament ha de saber valorar millor".

D'altra banda, Ordeig proposa impulsar l’organització d’activitats esportives obertes a tothom, així com l’aprovació d’un Pla Director de l’ús de les instal•lacions esportives.

Així mateix, Progrés sol•licitarà a les Federacions esportives una bonificació per a les llicències dels clubs del Pirineu, per compensar els costos dels desplaçaments. També es compromet a obrir un Hotel d’entitats, creant una taula de treball amb els mateixos.

CIU

En l'àmbit esportiu, l'alcaldable de CIU, Albert Batalla, aposta per la creació del Campus de l’Esport, en què a partir del Parc del Segre s’hi sumi la gestió integrada de totes les instal•lacions.

CIU planteja dos projectes nous: un nou màster oficial d’INEF en esports a la natura i el trasllat de l’escola eqüestre de Catalunya a l’Escola Agrària de Bellestar.

En roda de premsa, Lluís Biosca, regidor d’esports i candidat número quatre de CIU, ha subratllat que en els darrers anys s'ha aconseguit posicionar la Seu com una ciutat de referència en matèria esportiva. També recorda el salt qualitatiu que s’ha fet en relació amb les infraestructures esportives, amb una inversió de 3 milions d'euros en la reforma del pavelló i la pista exterior, els nous vestidors del camp de futbol, les pistes de tennis i pàdel.

ERC

L'alcaldable d'ERC, Miquel Caminal, ha valorat de forma molt positiva l'estalvi econòmic assolit a l'Ajuntament de la Seu els últims anys. Caminal ha assenyalat que tot i que amb el pacte d’austeritat s'havia fixat com a objectiu arribar a la reducció de 250.000 euros en despesa pública, aquesta xifra "s'ha més que triplicat, superant els 800.000”. Proposa la creació de l’Agència de Promoció Econòmica, l’acreditació turística “Slow City” i la promoció de rutes turístiques aplicades a les noves tecnologies.

D'altra banda, Caminal ha lamentat que existeixen topalls "importants" que frenen la recuperació, com "la mala gestió urbanística practicada pel govern del PSC-Progrés anys enrera a la zona de La Gallinaire, que suposa un pagament de més de 3,5 milions d'euros".

ICV

El grup d'ICV ha anunciat que serà present durant la campanya amb una parada a tots els mercats de la Seu per tal d'explicar el seu programa electoral. El cap de llista ecosocialista, Antoni Viñals, ha atès personalment els ciutadans i ha donat a conèixer les seves propostes als qui s'han acostat a l'estand polític.

PP

El Partit Popular considera la creació d'ocupació i la sortida de la crisi una prioritat per a la pròxima legislatura. El cap de llista Pere Millàs, vol crear una nova zona industrial efectiva, que no esdevingui un espai per a ubicar-hi tan sols naus andorranes.

Mostrar formulari de contacte