Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La memòria de la llei per a les vegueries es presentarà aquest mes vinent

La memòria de la llei per a les vegueries es presentarà aquest mes vinent

Ausàs anuncia a la Seu que, abans no comencin les vacances al Parlament, Governació ja tindrà el document a punt El conseller presideix la inauguració del Cinyell Verd, entre el Parc del Segre i els Bombers

Inauguració del Cinyell Verd de la Seu
Inauguració del Cinyell Verd de la Seu
22/06/2008 19:53

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha anunciat aquest dissabte a la Seu que, abans no comencin les vacances del Parlament, presentarà la memòria de la Llei de Procediments de Migració de Diputacions a Vegueries. Aquest document ha de dirigir la creació definitiva de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. També es presentarà, d'aquí a un mes, la memòria de la Llei de Governs Locals.

Amb aquestes previsions, el conseller urgellenc confia que les vegueries es podran constituir després de les eleccions municipals del 2011. Ausàs vol remarcar així que el seu departament tirarà endavant l'ordenació territorial, ja que considera que la divisió provincial "està renyida amb el catalanisme polític". Un cop el Govern aprovi les memòries de les dues lleis, s'iniciarà el procediment del seu articulat. En tot cas, no serà fins al 2011 que els Consells de Vegueria assumiran definitivament les competències que ara tenen les Diputacions.

Jordi Ausàs va fer aquestes declaracions en la inauguració del Cinyell Verd de la Seu, amb una caminada entre el Parc del Segre i els Bombers. El conseller també va avançar que el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) s'aprovarà el dia 30 de juny. El projecte preveu prop de 2 milions d'euros per a la Seu. Això permetrà la redacció del projecte i l'execució de la piscina coberta, i la construcció de l'ascensor del Parc del Segre. També es preveu millores a Castellciutat i al barri del del Serrat de la Capella.

Cinyell Verd

Durant la inauguració del Cinyell Verd, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va agrair la col.laboració de totes les administracions en el projecte. Batalla considera que el nou passeig reforça un dels principals atractius de la ciutat, que és la proximitat amb el medi natural.

El Cinyell Verd ha costat 500.000 euros. Governació n'ha aportat la meitat 250.000 euros, mentre que 160.000 euros més han arribat dels fons europeus FEDER. La cinquantena de veïns que van participar a la caminada inaugural van ser obsequiats amb una planta per embellir els balcons.

Mostrar formulari de contacte