Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Mobile Week La Seu inclourà 14 diàlegs i 14 tallers i conferències entre el 10 i el 14 de maig

La Mobile Week La Seu inclourà 14 diàlegs i 14 tallers i conferències entre el 10 i el 14 de maig

També s'organitzarà un 'Family Day' i un networking per a empreses i autònoms locals. Enguany hi intervindran una trentena d'entitats i empreses

Presentació de la Mobile Week La Seu d'Urgell 2022
Presentació de la Mobile Week La Seu d'Urgell 2022
26/04/2022 17:45

La Mobile Week la Seu d’Urgell es durà a terme del 10 al 14 de maig i inclourà 14 tallers, 14 diàlegs i conferències, un Family Day i un networking per a empreses i autònoms. La capital de l'Alt Urgell representarà així l'Alt Pirineu i Aran a la Mobile Week Catalunya 2022 , que se celebra des d'aquesta setmana i fins al 28 de maig en diverses ciutats i comarques del país. 

Les activitats específiques de la Seu s'han presentat aquest dimarts al CETAP. L'alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, ha manifestat que la Mobile Week, en el marc del debat sobre la transformació digital d’arreu del país, “vol apropar a tota la ciutadania les noves tecnologies i alhora explicar tot el que ja s’està fent a la ciutat, des dels centres educatius, els centres de  salut, empreses i autònoms, entre d’altres entitats i institucions de la Seu, per conèixer com la tecnologia ens ajuda al nostre dia a dia en l’àmbit de la salut, l’ensenyament i la vida quotidiana”. Viaplana ha remarcat la importància de la trentena d’entitats i empreses que hi participaran, perquè “sense tots ells no seria possible organitzar-ho".

De la seva part, el vicealcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha assenyalat l’augment d'actvitats: de les 17 de l'any passat a les 30 d'enguany, "totes elles gratuïtes i obertes a la ciutadania”. Fàbrega ha esmentat especialment els mini tallers de 15 minuts sobre com fer servir els contenidors intel·ligents amb el telèfon mòbil, “un projecte de ciutat intel·ligent en el qual hi apostem”, recorda. Aquesta activitat, que anirà a càrrec de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet, tindrà lloc de manera permanent al llarg dels cinc dies de Mobile Week, a la plaça de les Monges.

A la presentació també hi han intervingut, de manera telemàtica, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, i la representant de la Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom.

Participants a la Mobile Week

A la Mobile Week la Seu d’Urgell hi intervindran 30 entitats i empreses, tant de la ciutat com del territori. Els promotors en són la Generalitat de Catalunya i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) que desenvolupa aquest projecte. 

A través del Pla Educatiu d’Entorn hi participen les escoles Mn. Albert Vives, l’Institut La Valira, el Col·legi La Salle i l’Institut Joan Brudieu. També hi prendrà part Pediatria dels Pirineus, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell l’Aula de Tecnologia Loopa, l’Associació Young It Girls i Robotix. Aquests dos darrers col·lectius faran tallers per a alumnes de primer d'ESO. De la seva part, el Taller Claror i El Picot, la Fundació Sant Hospital i l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell també hi aportaran contingut.

A nivell empresarial, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i l’àrea de promoció del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Cambra de Comerç de Lleida, I2cat, Alt Urgell Fibra, Mainpro i l’Agència Catalana de Ciberseguretat aproparan la tecnologia a empreses i autònoms del territori. Finalment, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i les àrees d’Informàtica, Educació, Promoció Econòmica i el Punt Òmnia de la Seu també hi prenen part per fer un programa transversal que ajudi a apropar la tecnologia a tota la ciutadania.

2n Networking i Family Day

Divendres 13 de maig es farà el  2n Networking + empresa i autònoms. En aquesta edició s’han programat dos diàlegs entorn la ciberseguretat a l’empresa i dos diàlegs per conèixer els ajuts del Kit Digital i casos  d’ús que es porten a terme i que poden millorar la productivitat d’una empresa a través del 5G.

I dissabte 14 de maig tindrà lloc el Family Day, una jornada adreçada a famílies per tal que participin en activitats al voltant de la tecnologia de manera pedagògica i alhora entretinguda, amb les següents propostes: 

 • Taller d'Impressió 3D: imprimeix el teu clauer en 3D.
 • Taller de Robòtica Educativa.
 • Escape room Viatge en el temps.
 • Escape room Atrapa la hacker d'Instagram.
 • Taller de drons Educatius.
 • Cinema "Ready Player One".

Tallers: Per una tecnologia que construeixi ponts i destrueixi barreres.

Seran activitats teòriques pràctiques on els assistents podran formar-se sobre un determinat tema relacionat amb la tecnologia de manera intensiva i interactiva. 

 • Com funciona l'IdCat Mobil?
 • Com fer servir els contenidors intel·ligents a través de l'APP.
 • Taller de Realitat Virtual per a persones amb diversitat funcional.
 • Taller de Gestió de contrasenyes i dades segures.
 • Taller de programació amb llenguatge de blocs.
 • Compartim experiències i trenquem estereotips: què fa una persona que es dedica a la tecnologia, dones referents. 

Diàlegs i conferències: Per una tecnologia més humana. Per una humanitat més tecnològica.

 • Embaràs, Nadons i Pantalles.
 • Pantalles dels 0 als 6 anys?
 • Entrevista a RàdioSeu: El Picot 3.0 - Salut Mental i Noves tecnologies.
 • Telemedicina en l'entorn rural: la consulta telemàtica de cardiologia pediàtrica entre la Seu i l'hospital Sant Joan de Déu.
 • Taula Rodona: ús responsable de les xarxes socials. Prevenció del Ciberassetjament.
 • El meu primer mòbil.
 • Taller d'aplicacions per al control parental en l'ús del mòbil.
 • Taula d'experiències de l'aplicació de les noves tecnologies en l'alumnat del SIEI.
 • Juguem amb un algorisme d'escacs, un exemple de pensament computacional.
 • Intel·ligència artificial en Radiologia.
 • Entrevista a Marta Bertran Ferrer, guardonada amb el premi Dona TIC, en la categoria d’estudiant universitària 2021, de la Generalitat de Catalunya.

On ciutadania i tecnologia connecten 

La Mobile Week Catalunya 2022 compta amb la participació de 16 ciutats o comarques, que sumen en conjunt més de 300 activitats, 500 ponents i 450 hores d’aprenentatge. Amb el lema “on ciutadania i tecnologia connecten”, la programació pivotarà sobre tres eixos temàtics principals: drets, ètica i habilitats digitals. L’objectiu és que les persones siguin les protagonistes de les activitats i es creïn espais que les interpel·lin per fer-les partícips, situar-les realment al centre de la transformació digital i que adquireixin un sentit més crític de l'impacte de la tecnologia a la societat mateix.

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l’educació per formar joves i, alhora, potenciar l’augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); o l’exploració de les noves eines i mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment.

Mostrar formulari de contacte