La mostra gastronòmica 'Cuina de la tòfona negra' arriba a la seva quarta edició
Aquest proper dissabte 1 de desembre, i fins al pròxim 31 de març, s'inicia una mostra gastronòmica que té com a ingredient estrella la Tòfona de la Baronia de Rialb. Restaurants de la zona sud de l'Alt Urgell i la Noguera hi participen amb diferents propostes gastronòmiques.
La iniciativa, sota el nom de 'Cuina de la Tòfona', arriba enguany a la quarta edició i inclou l’oportunitat d’adquirir i fer un tast de tòfona negra, a més de gaudir d’una proposta d’ecoturisme, tot visitant els camps de cultiu "per descobrir a fons un món misteriós, que coneixen molt poques persones".
La proposta compta amb el suport del Consorci Segre-Rialb i es podrà degustar als restaurants Cal Ton d'Ogern, de Bassella; Can Boix i La Masia, de Peramola; Solés, de Tiurana; Masia Massanés i Rialb, de la Baronia de Rialb; i Lo Ponts, de Ponts. La compra del producte i l'ecoturisme es podrà fer a Masia Massanés i Masia Perdigués, de la Baronia. A més, es podrà realitzar un tast de gin&tonic amb tòfona a Gesvinic, a Ponts.
Entre els plats que es proposen hi ha, per exemple, remenat a la tòfona negra, sopa de patata i romaní amb fetge d'ànec i tòfona negra, ou a baixa temperatura sobre crema de patata Petit Nevat i tòfona negra, o bacallà gratinat al forn amb mel i tòfona negra.
La Tòfona de la Baronia de Rialb és molt apreciada internacionalment i destaca pel seu sabor dolç i la seva aroma forta i penetrant que varia depenent de l'estat de maduració. La tòfona prové de l'alzinera, el roure i l'avellaner i forma part des de temps immemorials de l'economia de subsistència d'aquesta zona prepirinenca.
El principal objectiu de la mostra gastronòmica de la “Cuina de la Tòfona” és desenvolupar una proposta de referència a la zona, i al mateix temps, impulsar una cuina de qualitat i amb singularitat pròpia dins de l’oferta culinària del territori.