Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La nit d'aquest diumenge s'adopta novament l'horari d'hivern

La nit d'aquest diumenge s'adopta novament l'horari d'hivern

El rellotge s'endarrerirà una hora a les tres de la matinada, que passaran a ser les dues. Aquest canvi és una mesura establerta per la Unió Europea per maximitzar l'aprofitament del Sol
Canvi horari
26/10/2018 17:48

La matinada d'aquest diumenge, 28 d’octubre, el rellotge s’endarrerirà una hora a les tres de la matinada, que passaran a ser les dues. Aquest canvi, que posa final al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2018, és una mesura establerta per la Unió Europea i que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món.

L’objectiu d’aquest canvi horari era l’adaptació de l’horari a la llum del dia, de manera que es maximitzés l’aprofitament del Sol com a font lumínica. En l’actualitat, el Consell Assessor per a la Reforma Horària que va impulsar la Generalitat ha emès un informe que dóna suport a l'eliminació del canvi d'hora i proposa mantenir-se en l'horari d'hivern tot l'any.

La iniciativa de modificar l'hora és una mesura que es va posar en marxa durant la crisi del petroli de l’any 1974, amb l’objectiu de reduir el consum d’energia associat a la il·luminació artificial. La millora de les tecnologies d’il·luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha minimitzat el seu impacte sobre el consum d’energia.

Mostrar formulari de contacte