Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Nit de l'Empresariat tracta l'impacte del comerç electrònic en l'economia

La Nit de l'Empresariat tracta l'impacte del comerç electrònic en l'economia

Anna Gener augura que es tendeix cap a un model dual i que les empreses que s'hi adaptin hi poden sortir guanyant. La directiva subratlla que la situació política de Catalunya no ha afectat la presència d'empreses, sinó que s'ha incrementat la demanda d'oficines
Anna Gener, amb la presidenta de l'AEAU, Laia Blasi
12/11/2018 18:55

L'impacte del comerç electrònic en l'economia, i de manera particular en el sector immobiliari, ha estat un dels temes que s'ha tractat a la Nit de l'Empresariat de l'Alt Urgell, que es va celebrar aquest divendres passat a l'Hotel El Castell de Ciutat.

La trobada anual de l'Associació d'Empresaris de la comarca (AEAU) va comptar enguany com a ponent amb la directiva Anna Gener, CEO de Savills Aguirre Newman, que va aportar la seva visió de la situació econòmica actual i de la seva evolució a Catalunya i a nivell internacional. Entre d'altres aspectes, Gener va voler recordar que, malgrat el ressò que té, "actualment l'e-commerce a Catalunya només representa un 3% de les compres", però recorda que les vendes per internet "tenen un creixement progressiu, que any rere any es va superant, i això implica tota una sèrie de canvis". Entre els més impactants, en va esmentar la major demanda de naus industrials per a la logística de transport de productes als clients, cosa que també repercuteix en el sector immobiliari i en la demanda d'aquests espais. També cal tenir en compte que hi hagi "una mobilitat adequada" a l'hora de repartir les compres.

Anna Gener conclou que l'evolució actual tendeix cap a un model de comerç dual, perquè "hi ha hagut un canvi en la manera de pensar" a l'hora de fer les compres, però això no significa que hagin de perdre pes els punts físics de venda, que considera que seguiran sent necessaris. Per això, aconsella adaptar-se a aquesta nova tendència, que "ha vingut per quedar-se“, i creu que per a les empreses que s'hi sàpiguen adaptar és una oportunitat per fer créixer el seu negoci.

Més arribada d'empreses

Durant la ponència, l'executiva barcelonina també es va referir a la polèmica per la marxa d'empreses de Catalunya ara fa un any -arran de l'1-O i de les pressions del govern espanyol- i assegura que des del sector immobiliari no han notat que aquestes "turbulències polítiques" hagin afectat el seu negoci; ben al contrari.

Així, Gener apunta que el canvi de seus socials i fiscals no s'ha traduït en el trasllat dels centres de producció. I, a més a més, al llarg del darrer any han arribat a Catalunya més empreses, tal com demostra la major demanda d'oficines, sector en el qual treballa Savills Aguirre Newman. Com a exemple, aquesta empresa ha anunciat aquest diumenge mateix que la remodelada Torre Glòries -antiga seu d'Agbar- ja està llogada en un 80% i acollirà multinacionals punteres com ara Facebook, Oracle i Dynatrace.

Anna Gener va agrair la invitació a participar de la Nit de l'Empresariat i, alhora, es va felicitar del fet que l'AEAU estigui presidida per una dona, Laia Blasi, i també tingui presència femenina a la vicepresidència. Un fet, assegura, que és encara poc habitual a les organitzacions empresarials i que creu que pot ser un model per a les joves empresàries i directives.

Mostrar formulari de contacte