Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Nit dels Búnquers, una proposta diferent per descobrir les fortificacions de la línia Pirineus

La Nit dels Búnquers, una proposta diferent per descobrir les fortificacions de la línia Pirineus

El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà ofereix aquest dissabte a les 22 hores una visita nocturna. La iniciativa inclou representacions teatrals i ambientacions diverses

Parc dels Búnquers de Montellà i Martinet
Parc dels Búnquers de Montellà i Martinet
12/08/2015 19:35

El Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà organitza aquest dissabte, 15 d'agost, la Nit dels Búnquers, una activitat nocturna per descobrir d'una manera lúdica i divertida les fortificacions de la zona. La visita es plantejarà de forma diferent a la convencional, amb la incorporació de representacions teatrals i diferents ambients.

El recorregut començarà a les deu de la nit i per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia a través del telèfon 648 14 10 70. El preu de l'activitat és de 6 euros per als adults i 3 euros per als infants.

Als anys quaranta als Pirineus es va construir una impressionant línia de defensa que durant molt temps va estar envoltada del secret militar. Ara el Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà posa a l'abast del públic algunes de les fortificacions de ciment armat, veritables fortaleses del segle XX. El Parc és una aposta innovadora per recuperar la memòria d'una època (la de la Guerra Civil, la Segona Guerra Mundial, la postguerra i el franquisme) a través d'un episodi fins ara pràcticament desconegut.

A través d'un muntatge museogràfic innovador, el centre de visitants recrea l'atmosfera que envoltava el món dels búnquers i dóna les claus per entendre el context històric que va portar a construir la línia fortificada. El recorregut exterior permet visitar un total de vuit búnquers de diferents tipus i endinsar-se en un entramat de galeries subterrànies.

El búnquers de la Cerdanya, una zona considerada altament estratègica per Franco, tenien la missió de frenar una possible incursió dels aliats per la via principal de penetració a través dels Pirineus.

Mostrar formulari de contacte