La nova activitat de 'Parlem de formatge' proposa elaborar un formatge escaldat amb Salvador Maura
El taller es durà a terme dimecres vinent, dia 17, a la Formatgeria Mas d'Eroles d'Adrall. Les inscripcions ja estan obertes i les places són limitades
El formatger Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, serà el protagonista de la nova sessió de ‘Parlem de formatge’ que organitza l’Àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Espai Ermengol-Museu de la ciutat. El taller tindrà lloc dimecres vinent, 17 d’agost, a les 4 de la tarda a Mas d’Eroles.
Els participants elaboraran un formatge escaldat, dirigits per Maura, en un taller que tindrà una durada d’una hora i on se’ls facilitarà tot el material necessari. L’escaldat és un formatge de pasta filada elaborat amb llet crua de vaca, de color marfil, sense ulls i de pell molt fina. Textura elàstica, tova, amb una certa humitat i de tacte cremós. Té un retrogust àcid, saladet. Molt suau i agradable.
L’activitat té un cost de 12 euros i la cabuda està limitada a 10 persones. Cal fer inscripció prèvia a: https://agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/.
Salvador Maura i Rayó es va iniciar en la elaboració de formatges artesans l’any 2001, tot creant la Formatgeria Mas d’Eroles. Maura és Enginyer Tècnic en Explotacions Agropecuàries i va ser un dels fundadors tant de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, a la Seu, com de de l’Associació de Formatgers Artesans del Pirineu, en la qual segueix sent membre de la junta. També és a les juntes de de l’Associació d'Artesans Alimentaris del Pirineu i de Turisme Rural Alt Urgell (TRAU).
La ruta del formatge
L’Espai Ermengol organitza visites guiades per explicar la història del nostre territori a través del formatge i de la producció lletera de la comarca. Aquesta ruta pels espais del Museu de la Ciutat finalitza amb una degustació de productes de la Cooperativa Cadí: formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i el nou formatge del centenari ‘Neu’ de Cadí.
La propera sessió de la ruta del formatge serà dissabte 20 d’agost a la tarda (18:00 h) i té un cost de 4,5 euros.